Mahkeme hakimi ile tartışan doktor için 2 yıl hapis cezası istendi

Hastanede mahkeme hakimi ile tartışmaya yaşayan doktor hakkında 2 yıl hapis cezası istendi.

Mahkeme hakimi ile tartışan doktor için 2 yıl hapis cezası istendi
Editör: adalet.tv
25 Ekim 2023 - 10:15
Reklam
İSTANBUL - Hastanede tedavi gören ablasına refakat eden mahkeme hakimi A.K. ile doktor arasında sözlü tartışma çıktı. İddiaya göre hakimi azarlayan doktor; "Beni dinlerken ayağa kalk" ifadesini kullandı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Hakimi A.K. 2022 yılı temmuz ayında bir hastanede ameliyat olan kız kardeşine refakatçi oldu.

Alınan bilgiye göre, ameliyatın sona ermesinin ardından bir gün sonra odaya gelen doktor, refakatçi yatağının açık olmasına sinirlenerek iddialara göre "Bu yatak hala neden açık. Burası sizin eviniz değil. Yatak sabah 07.00'de toplanır, doktor ve hemşireler beklenir. Bu ne terbiyesizlik" ifadesini kullandı.

Doktorun bu sözlerinin ardından hakim ise, doktora hastası ile ilgilendiği için refakatçi yatağını toplama imkanı bulamadığını ayrıca bunun bir terbiyesizlik olduğunu düşünmediğini ve 'terbiyesiz' kelimesine kullanarak kendisine hakaret edildiğini söyledi.

Ardından doktor hakime odayı terk etmesini söyledi ve hakim ise refakatçi olduğunu kardeşinin yeni ameliyat olduğunu belirtti.

"BENİ DİNLERKEN AYAĞA KALK"

Bunun üzerine doktor ise "Ben doktorum. Beni dinlerken ayağa kalkacaksın. Bu şekilde oturup beni dinleyerek terbiyesizlik yapmayın. Bu ne hadsizlik. Teşekkür edeceğinize bu şekilde davranıyorsunuz" demesi üzerine hakim durumdan rahatsız olarak şikayetçi oldu.

"SORUŞTURMA AÇILDI"

Yapılan şikayet üzerine Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma kapsamında soruşturma savcısı tarafından iddianame hazırlandı.

Adliye kaynaklarından alınan bilgiye göre iddianamede; doktor S.D.'nin onur, şeref ve saygınlığını zedeleyebilecek nitelikte hakaret suçu işlediği gerekçesi ile 3 aydan 2 yıla kadar hapsi istendi.

Yargılama sonucunda doktorun ceza alıp almayacağı merak konusu oldu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum