Kadın cezaevinde taciz skandalı

Kaliforniya kadın cezaevinde bulunan mahkumlar cinsel istismar nedeniyle federal hükümete dava açtı.

Kadın cezaevinde taciz skandalı
Editör: adalet.tv
17 Ağustos 2023 - 15:35
Reklam
ABD cezaevleri uzun bir aradan sonra tekrardan taciz iddiaları ile haberlere konu oldu. Alınan bilgiye göre; mahkumlar hem de işçiler tarafından "tecavüz kulübü" olarak adlandırılan San Francisco'da bulunan kadın ceza infaz kurumundaki 8 hükümlü, Çarşamba günü federal Cezaevleri Bürosu'na karşı adli bir dava açtı ve eski cezaevi memurlarının kovuşturulmasına rağmen cinsel istismar ve sömürünün durmadığını aktardı.

Mahkumları temsil eden avukatlar ve Kaliforniya Kadın Hükümlüler Koalisyonu savunma grubu tarafından açılan adli davada, mevcut memur ve 12 eski ve mevcut memurda yer alıyor. Cezaevleri Bürosu ve Dublin tesisindeki personelin 1990'lara kadar uzanan cinsel istismarı önlemek için yeterince çalışma yapılmadığını iddia ediyor. Yani olayın üzerine gidilmemiş.

CEZAEVLERİNDE TACİZ OLAYLARI

Açılan bu dava, hükümlülerin istismarı bildirmek için gizli bir yere erişebilmelerini sağlamak için hapishaneyi denetlemek için üçüncü bir taraf arıyor. Ayrıca, tüm mağdurların tıbbi ve zihinsel sağlık hizmetlerine ve hukuk danışmanlığına erişmelerine izin verilmesini talep ediyor.

Adalet TV'nin ABD'li kaynaklardan edindiği son bilgilere göre; mahkemeden davayı bir grup davası olarak onaylamasını isteyen davacılar, mağdurlar ve ülkede yasadışı olarak yaşayanlar için suç mağdurları için özel bir vize programı olan "U vizesi" verilmesi için tahliye talep ediyorlar. Konunun suistimale açık olduğu uzmanlar tarafından dile getirildi.

Federal cezaevinde daha önce cezasını infaz eden eski bir mahkum, şefkatli bir şekilde tahliyeye imkan sağlayabileceğine dair vaatlerle onu manipüle eden bir memur tarafından cinsel istismara uğradığını iddia etti. İddialar üzerine açılan dava da önümüzdeki günlerde yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum