Joker film özeti, film konusu nedir

Joker film konusu yazımızda.

Joker film özeti, film konusu nedir
Editör: ne nedir
27 Şubat 2023 - 19:47 - Güncelleme: 28 Şubat 2023 - 03:04
Reklam
Joker film konusu nedir - Joker film konusu, Joker film, Joker filmi, Joker filmi izle, Joker film özeti, Joker filmi ne anlatıyor, Joker film oyuncuları, Joker filmi kısa özet.

Çok seyredilen filmlerden biri olan 2019 yapımı Joker filmi yüksek oranda beğeniye sahip. Bu beğeni hem oyunculuklar hem de konudan kaynaklanıyor. Başrollerinde Joaquin Phoenix, Zazie Beetz yer alıyor.
Başrolde bulunan Arthur Fleck, annesiyle birlikte yaşamaktadır. Çok yalnızdır ve nörolojik bir rahatsızlığı bulunur. Bu raharsızlıktan dolayı duygu durumuna bağlı olarak gülme krizi geçirir. Gülme krizini durduramaz. Toplum tarafından dışlanan Arthur, palyaçoluk yapmaktadır. Başarısız bir komedyondir ve genelde dalga konusu olur. Annesini bakan Arthur, sürekli önceden yanında çalıştığı kişiye mektup yazmasından sıkılmıştır. Annesi, onları sevdiğini ve tek yardım edecek kişinin o olduğunu söyler. Arthur, annesinin yazdığı mektuba denk gelir ve önceden çalıştığı yerdeki patronunun babası olduğu yazmaktadır. Bununla karşılaşan Arthur, babası sandığı kişinin evine gitse de içeri giremez. Sonunda ulaşsa da gerçekler çok farklıdır. Annesinin yattığı hastane kayıtlarını alır ve kendisinin evlatlık olduğunu öğrenir. Annesi ona küçükken şiddet uygulamış ve erkek arkadaşlarının da Arthur şiddet uygulamasına ses çıkarmamıştır. Şiddet uygulandığını öğrendikten sonra hastane odasında annesini öldürür.

Hayatında ona zorbalık yapan insanları öldürmeye başlar Arthur. Metro da onu rahatsız  yapan 3 kişiyi öldürür. Yüzünde maskesi olduğu için onun kim olduğunu bulamazlar. Bu maskeli katil şehirde akım başlatır. Zenginlerden ve sistemden rahatsız olanlar maske takarak eylem yaparlar.
Arthur ise videosu dalga amaçlı paylaşılan komedi programına sonrasında çok rağbet gördüğü için davet edilir. Oraya Joker lakabıyla çıkar.
Sunucuya, bir şakası olduğunu söyler. Herkes merakla beklerken kendisiyle dalga geçtiğini söyleyerek sunucuyu vurur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum