İYİ Parti'li Kaya: "Yabancının Antalya'daki konut talebi, vatandaşımıza konut krizi yaşatıyor"

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, yabancıların Antalya'daki konut talebinin vatandaşa konut krizi yaşattığını söyledi.Kaya...

İYİ Parti'li Kaya: "Yabancının Antalya'daki konut talebi, vatandaşımıza konut krizi yaşatıyor"
Editör: AA
14 Haziran 2023 - 20:42
Reklam
İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, yabancıların Antalya'daki konut talebinin vatandaşa konut krizi yaşattığını söyledi.

Kaya, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Antalya'da yaşanan sorunlar olduğunu ifade etti.

Salgın sürecinde başlayan müzik yayını düzenlemesinin hala sürdüğünü anımsatan Kaya, bu nedenle bölge esnafının ekonomik kayba uğradığını belirtti. Kaya, bu konuda çözüme ulaşılması için ilgili bakanlıkları göreve çağırdı.

Aykut Kaya, özellikle Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla Antalya'da barınma sorunu yaşandığını dile getirerek, "Yabancının Antalya'daki konut talebi, vatandaşımıza konut krizi yaşatıyor. Yabancılara konut satışı ve kiralama konusunda düzenlemeye gidilmeli. Türk vatandaşının refahı gözetilmeli. Yabancıya vatandaşlık verilmemeli." diye konuştu.

Konutunu, yabancıya kiralamak için boş tutan ev sahiplerine ayrı bir vergi yükümlülüğü getirilmesini isteyen Kaya, bu şekilde elde edilecek gelirin, vatandaşların barınma sorununun çözümünde kullanılmasını önerdi.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum