İstanbul'daki belediyelerin depremzedelere destekleri sürüyor

İstanbul'daki belediyeler, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde yardım çalışmaları yürütürken, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü...

İstanbul'daki belediyelerin depremzedelere destekleri sürüyor
Editör: AA
08 Mart 2023 - 20:21
Reklam
İstanbul'daki belediyeler, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde yardım çalışmaları yürütürken, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında afetzede kadınlar için etkinlikler düzenledi.

Büyükçekmece Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında deprem bölgelerinden İstanbul'a gelerek ilçedeki yakınlarının yanına yerleşen kadınlar için yemek organizasyonu gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Hasan Akgün ve eşi Hatice Akgün'ün ev sahipliğindeki yemeğe 700 kadın katıldı. Sanatçı Demet Akbağ'ın da yer aldığı yemekte, depremzede ailelerin çocukları için de etkinlikler düzenlendi.

- Silivri Belediyesinden Hatay'daki kadınlara hediye

Silivri Belediyesi, Hatay'ın Belen, Kumlu ve Defne ilçelerinde kurduğu çadır köylerdeki kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü, hazırladığı hediye kolileriyle kutladı.

Silivri'deki 1000 kadının hazırladığı, kişisel bakım ve hijyen ürünleri ile çeşitli ihtiyaç malzemeleri içeren kolilerde, "Gözü yaşlı bir kadını, yüreği yanan bir anneyi, en iyi kadınlar anlar. Acınız acımızdır. Her şey bir kadınla başlar. Yaralarınızı el birliğiyle, gönül gönüle hep birlikte saracağız; her daim yanınızda olacağız. Daha güzel bir başlangıçla bundan sonraki hayatınızın sağlık, mutluluk ve huzurla dolu olmasını diliyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun." mesajı da yer aldı.

Koliler, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve kadın meclis üyelerince dağıtıldı.

Öte yandan, belediye tarafından çocuk kütüphanesi, yemekhane ve oyun parklarının da kurulduğu çadır köylerde, güne özel aktiviteler gerçekleştirildi.

- Başakşehir Belediyesinden Malatyalı kadınlara kişisel bakım ve fizik tedavi hizmeti

Başakşehir Belediyesi Kadın Aktivite Merkezi üyesi kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında depremlerde evleri yıkılan ya da hasar gören kadınlara destek olmak amacıyla Malatya'ya gitti.

Yeşilyurt'taki çadır kenti ziyaret eden üyeler, depremzede kadınlara kuaför, kişisel bakım ve fizik tedavi hizmeti sundu, çeşitli hediyeler ve karanfiller dağıttı.

Depremzede kadınlar, psikolog eşliğinde kurulan Tasarım ve İyileştirme Atölyesinde resim yaparak yaşadıklarını tuvale döktü, dağıtılan tığ ve yün ipliklerle örgü ördü. ​​​​​


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum