İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor

- DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: - "İnanıyoruz ki bu 1 Mayıs, Taksim'in yasaklı olduğu son 1 Mayıs olacak. Gelecek yıl Gezi Parkı'nda buluşacağız" - TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı: - "Emek bizim, söz bizim, gelecek hepimizin. Söz veriyoruz, birlikte değiştireceğiz"

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor
Editör: AA
01 Mayıs 2023 - 17:42
Reklam
İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB öncülüğünde Maltepe Etkinlik Alanı'nda düzenlenen etkinliklerle devam ediyor.

Etkinlikte konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, burada ve ülkenin dört bir yanında 1 Mayıs meydanlarında yan yana ve omuz omuza olduklarını söyledi.

Kötülükle iyiliğin, yalanla doğrunun, arsızlıkla tevazunun, hırsızlıkla alın terinin, zorbalıkla adaletin, istibdatla hürriyetin arasında 14 Mayıs'ta bir seçim yapılacağını belirten Çerkezoğlu, "İnanıyoruz ki bu 1 Mayıs, 2023 1 Mayıs'ı, Taksim'in yasaklı olduğu son 1 Mayıs olacak. Gelecek yıl Gezi Parkı'nda buluşacağız." dedi.

KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil ise işten çıkartmalara, grev yasaklamalarına, KHK ile işlerinden edilmelerine, sendikal hak ve özgürlüklerinin engellenmesine öfkeleri olduğunu anlattı.

Yeşil, öfkelerinin 14 Mayıs'ta umuda dönüşeceğini kaydederek, "Cinsiyetçiliği, erkek şiddetini, taciz ve mobbinge karşı susmayan, korkmayan, biat etmeyen biz kadınların yaşamlarımıza ve haklarımıza sahip çıkarak İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden hayata geçirmenin iradesinin umudu ve inancı 1 Mayıs meydanlarında var." diye konuştu.

- "Hepimize büyük görev düşüyor"

TMMOB Yönetim Kurulu Emin Koramaz, çocuklarının yarınları için herkesin çok çalışıp 14 Mayıs'taki seçimlerin kazanılması gerektiğini söyledi.

Seçimlerde sadece cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmeyeceklerine dikkati çeken Koramaz, "İnsanlık ve toplum düşmanı politikalarla, kamucu anlayış, insancı anlayış ve toplumcu anlayış arasında bir seçim yapacağız. Bu nedenle hepimize büyük görev düşüyor. Bu seçimleri mutlaka kazanacağız." ifadelerini kullandı.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ise mücadele sözlerinin her zamankinden güçlü ve kararlı olması gerektiğini dile getirdi.

Fincancı, meslek örgütlerinin tarihsel birikimine güvendiğini vurgulayarak, "Emek bizim, söz bizim, gelecek hepimizin. Söz veriyoruz, birlikte değiştireceğiz. Birlikte değiştirmeye gidiyoruz." diye konuştu.

TDB Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tarık İşmen de eşit, özgür ve demokratik bir ülkede barış içinde bir arada yaşamak istediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından kurumların "1 Mayıs ortak metni" Türkçe, Kürtçe ve Arapça okundu.

Metnin okunmasının ardından katılımcılar etkinlik alanından ayrılmaya başladı.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum