İstanbul Anadolu Adliyesindeki rüşvet iddialarını 3 müfettiş soruşturuyor

İstanbul Anadolu Adliyesindeki rüşvet iddialarıyla ilgili olarak üç müfettiş çalışma başlattı.

İstanbul Anadolu Adliyesindeki rüşvet iddialarını 3 müfettiş soruşturuyor
Editör: adalet.tv
19 Ekim 2023 - 14:34
Reklam
Geçtiğimiz hafta İstanbul Anadolu Adalet Sarayı Başsavcısı tarafından gündeme getirilen rüşvet iddialarıyla ilgili olarak üç müfettiş görevlendirildi.

Konuyla ilgili olarak Adalet Bakanı şu açıklamayı yaptı: Program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yolsuzluk iddialarının araştırılması istemi hakkındaki soruya yönelik, "İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcımızın ihbar dilekçesi, Hakimler ve Savcılar Kurulumuza ulaştığı andan itibaren gerekli inceleme ve soruşturma başlatıldı.

Bu soruşturma kapsamında da Hakimler ve Savcılar Teftiş Kurulu 3 müfettiş gönderdi ve gerekli çalışmalara başladılar. Dolayısıyla bu ihbar dilekçesi üzerinden bütün yargıyı töhmet altında bırakacak ve yargı tarafsızlığına yönelik, yargı bağımsızlığına yönelik eleştirileri kabul etmek yargıyı yıpratıcı, adalete güveni sarsan açıklamalar yapmanın doğru olmadığını düşünüyoruz.

Burada Hakimler ve Savcılar Kurulumuz buna benzer gelen ihbar dilekçelerini, gerek yargının içinden gelen gerek vatandaşların gelen dilekçeleri hep dikkate alır zaten. Dolayısıyla Hakimler ve Savcılar Kurulu Teftiş Kurulu zaten anayasal bir kurumumuz. Teftiş Kurulu bunun için var. Dolayısıyla bu bahsettiğiniz konuyla ilgili olarak da bahsedilen iddiaları kim araştıracak? Bununla ilgili yetkili olan kim? Hakimler Savcılar Kurulu, Teftiş Kurulu Başkanlığı. Teftiş Kurulu Başkanlığı da 3 müfettiş göndererek bu konuyu inceleyecek.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum