İnfaz koruma memuru Milletvekili oldu

İnfaz koruma memuru İsmail Akgül, milletvekili olarak TBMM’de yerini aldı.

İnfaz koruma memuru Milletvekili oldu
Editör: adalet.tv
04 Haziran 2023 - 16:20 - Güncelleme: 04 Haziran 2023 - 16:30
Uzun yıllar Bolu’da ceza infaz kurumunda infaz ve koruma memuru olarak görev yapan İsmail Akgül, Bolu’dan Milletvekili seçildi.

İsmail Akgül, aday olduğu MHP ile, 54 yıl aradan sonra Bolu’dan partisi adına milletvekili seçilen ilk kişi olarak kayıtlara geçti. Ceza infaz kurumlarında görev yapan memurlar ise bir meslektaşının TBMM’de yer almasını olumlu karşıladı.

adalet.tv ailesi olarak Milletvekili İsmail Akgül'e başarılar diler, Adalet Bakanlığı personelinin TBMM'deki sesi olmasını temenni ederiz.

OY ORANI NETLEŞTİ

Bolu İl Seçim Kurulu'nun kesin sonuçlarına göre kullanılan oyların 210 bin 825’i geçerli sayılırken, 5 bin 362 oy geçersiz oldu. 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti 77 bin 389, MHP 49 bin 856 ve CHP de 46 bin 10 oy aldı.

Seçim sonuçlarına göre AK Parti’den Yüksel Coşkunyürek (58), CHP’den Türker Ateş (57) ve MHP’den İsmail Akgül (37) milletvekili oldu. MHP, 54 yıl aradan sonra Bolu’da milletvekilliği kazandı. Bolu’da Cumhur ittifakı 135 bin 974 oy alırken Millet İttifakı 61 bin 947 oy aldı.

İsmail Akgül, 2 gün önce MHP lideri Bahçeliyi ziyaret ederek şu açıklamayı yapmıştı: “Bilge Liderimiz, Türkmen beyimiz, MHP Genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli Beyefendiyi, İl Başkanımız Sn. İlhan Durak ile birlikte ziyaret ederek, şahsımıza ve teşkilatımıza olan destek ve teveccühleri için şükranlarımızı arz ettik. Bolu'da 54 yıl sonra elde ettiğimiz zaferimizin sevincini, hemşerilerimizin ve teşkilatlarımızın en içten selam ve saygılarını Bilge Liderimize ifade etmenin mutluluğu içindeyiz. Liderimizde teşkilatlarımıza ve Bolu Halkına selamlarını ilettiler” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 4 Yorum