İnfaz koruma memuru cezaevine uyuşturucu sokan avukatı yakaladı

Ceza infaz kurumuna uyuşturucu madde sokan avukat, memurların dikkati ile yakalandı. Avukat tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İnfaz koruma memuru cezaevine uyuşturucu sokan avukatı yakaladı
Editör: adalet.tv
27 Ağustos 2023 - 12:25 - Güncelleme: 27 Ağustos 2023 - 12:33
Reklam
Kapalı ceza infaz kurumlarında müvekkileri ile görüşmeye gelen avukatlar kurumlara detaylı aranma yapılmadan giriş yapıyor. Ceza infaz kurumlarına giriş yapan avukat ve savcıların üstlerinin aranmaması ise bazı hukukçuların eleştirisini topluyor.

Avukat görüş mahalinde müvekkili ile görüşen bir avukatın yanında taşıdığı uyuşturucu maddeyi müvekkiline verirken yakalandığı ortaya çıktı. Kurumda görevli infaz ve koruma memurlarının dikkati ile olay açıklığa kavuşturuldu.

Maltepe L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda yatan bir hükümlüyü geçtiğimiz salı günü avukatı H. S. ile görüşmesi vardı. Avukat H. S. ve müvekkili cezaevinin avukat görüşme odasına geçti.

Avukat H. S.'nin görüşme yaptıkları sırada müvekkiline verdiği bir peçete görevli infaz koruma memurlarının dikkatini çekti. Görüşmenin ardından rutün prosedür gereği hükümlünün üzerini arayan infaz ve koruma memurları, peçetede uyuşturucu olduğunu fark etti.

Uyuşturucu maddeyi ceza infaz kurumuna sokan avukat ise kuruma çağrılan Jandarma asayiş ekiplerine teslim edilerek gözaltına alındı. Şüpheli avukatın savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak kapalı ceza infaz kurumuna gönderildiği öğrenildi.

Olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum