İnfaz koruma memurları için bakanlık içi müdürlük fırsatı

İnfaz ve koruma memurlarının ilgi göstermesi gereken kariyer planlamasında es geçilen detayları sizler için araştırdık.

İnfaz koruma memurları için bakanlık içi müdürlük fırsatı
Editör: adalet.tv
13 Eylül 2023 - 10:33 - Güncelleme: 12 Ekim 2023 - 13:13
Reklam
Kapalı kapılar ardında zor şartlar altında görev yapan infaz ve koruma memurları büyük bir gayret göstermedikleri takdir de ceza infaz kurumlarından emekli olmaktadırlar.

Ceza infaz kurumlarından emekli olmak istemeyen memurlar ise görevde yükselme sınavları ile yine kurum içerisinde idare memuru ve kurum müdürü, kurum dışında ise Denetimli Serbestlik müdürlüklerinde şef olma imkanına sahiptirler.

Adalet Bakanlığı bilindiği üzere başka bakanlıklara veya belediyelere geçen memurlar için kendi personelini kaybetmemek adına doğal olarak kolaylık sağlamıyor. İnfaz ve koruma memurlarının kariyer ve görevde yükselme planları arasında en az yeri kaplayan ancak en fazla ilgi gösterilmesi gereken ise İcra Müdürlüğü sınavı.

İcra Müdürlüğü sınavında başarılı olup ataması yapılan bir kişi direkt müdür kadrosuna atandığı için “amir” olarak memurluk sürecinde en üst basamağa yükselebiliyor.

İnfaz ve koruma memurlarının bakanlık bünyesinde gerçekleştirilen bu sınava yeni nesil memurlar tarafından ilgi gösterildiği, memurların sınava bir soru bankası ile çalışarak hazırlandığı ve çoğu memurun sınavda başarılı olamadığı biliniyor.

Adalet Bakanlığı kültüründen gelen cezaevi personelinin İcra Müdürlüğü sınavına profesyonel destek alarak hazırlanması halinde büyük başarı göstereceği biliniyor.

Bu konuda İcra Müdürlüğü sınavı için özel online kursalar, konu anlatımları ve soru kitapçıkları ile geçtiğimiz yıllarda yüzlerce kişi icra müdür yapan Eğitim Onda kurumunun yöneticileri ise infaz ve koruma memurlarına özel olarak yardımcı olabileceklerini belirtiyor.

Eğitim Onda firması, yaklaşan sınav öncesi ceza infaz kurumlarında görev yapan infaz koruma memurları ve cezaevi katipleri için özel indirimler uygulayacaklarını belirterek, kendilerine başvuru yapan cezaevi personelinin “adalettv” indirim kodu ile başvuru yapmaları durumunda ek indirimler sağlayacaklarını belirtti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum