İDDEF'in Gine Bissau'da inşa edeceği külliyenin temeli atıldı

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonunun (İDDEF) Gine Bissau'da yapımını üstlendiği, eğitim, ibadet ve sağlık hizmeti verilecek külliyenin...

İDDEF'in Gine Bissau'da inşa edeceği külliyenin temeli atıldı
Editör: AA
17 Ocak 2023 - 12:00
Reklam
İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonunun (İDDEF) Gine Bissau'da yapımını üstlendiği, eğitim, ibadet ve sağlık hizmeti verilecek külliyenin temel atma töreni gerçekleştirildi.

İDDEF'ten yapılan açıklamaya göre federasyon temsilcileri, Batı Afrika ülkesi Gine Bissau'da yapacakları hizmetler için geçen aylarda bir araya geldikleri Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo ile ülkedeki kalıcı eser, eğitim ve insani yardım çalışmalarını görüştü.

​​​​​​​Görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Embalo'nun onayının ardından resmi işlemlerin tamamlanmasıyla ülkeye değer katacak projede ilk kazma vuruldu.

İDDEF, başkent Bissau'da 25 dönüm arazi üzerine inşa edilecek ve içerisinde cami, medrese, hastane ile 24 adet dükkan bulunan çarşının yer alacağı külliye için temel atma merasimi gerçekleştirdi.

Törende konuşan Gine Bissau Başbakan Yardımcısı Suares Sambu, projenin ülkesine ve vatandaşlarına katacağı eğitim ve sağlık imkanı için İDDEF'e ve Türkiye'deki hayırseverlere teşekkür etti.

Sambu, külliye içerisinde inşa edilecek doğumhane ve çocuk kliniği ile halkın rahat ibadet etme imkanı bulacağı cami ve çarşı projesinin adeta yaşam merkezi olacağını belirtti.

Konuşmaların ardından külliyenin temeli atıldı.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum