HSK hakim ve savcıların müstemir yetki kararnamesini açıkladı

Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından müstemir yetki kararnamesi açıklandı. Kararname isim listeleri haberimizin alt kısmında yer almaktadır.

HSK hakim ve savcıların müstemir yetki kararnamesini açıkladı
Editör: adalet.tv
24 Ağustos 2023 - 20:57 - Güncelleme: 24 Ağustos 2023 - 21:06
Reklam
Adli Yargı Hâkimlerinin Müstemir Yetkilerinin Belirlenmesi ve Yeniden İnceleme Taleplerinin Değerlendirilmesine İlişkin 24 Ağustos 2023 Tarihli Duyuru

HSK'dan yapılan resmi açıklama: Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesince, adli yargı hâkimlerinin müstemir yetkilerinin belirlenmesi, yeniden inceleme ve tevziye ilişkin taleplerinin değerlendirilmesi çalışmaları 24 Ağustos 2023 tarihi itibariyle sonuçlandırılarak karara bağlanmış olup, ekte ilan edilmiştir.

6087 sayılı Kanun’un 33. maddesi uyarınca, yeniden inceleme veya itiraz talebinde bulunacak meslektaşlarımızın, taleplerini 04 Eylül 2023 Pazartesi günü saat 17:00’a kadar ekte gönderildiği şekilde personel ortak rolünde bulunan müstemir yetki talep formu ekranını kullanarak ve talep türünü “Yeniden İnceleme Talebi”, yeniden inceleme talebi reddedilenlerin ise “İtiraz Talebi” olarak seçtikten sonra yapmaları gerekmektedir.

Müstemir yetkileri belirlenen meslektaşlarımıza yeni görevlerinde başarılar dileriz. Saygıyla duyurulur.

- Bölge Adliye Mahkemeleri Kararı için tıklayınız.
- Birinci Bölge Kararı için tıklayınız.
- İkinci Bölge Kararı için tıklayınız.
- Üç, Dört ve Beşinci Bölge Kararı için tıklayınız.

HSK Birinci Daires Başkanı Halil Koç'un mesajı: HSK 1. Dairesince; Adli Yargı İlk Derece ve Bölge Adliye Mahkemeleri ile İdari Yargı İlk Derece ve Bölge İdare Mahkemeleri Başkan, Üye ve Hakimlerine ilişkin müstemir yetki kararnamesi birazdan internet sitemizde ilan edilecektir. Hayırlı olsun.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum