HSK'da görevli şube müdürü mafya operasyonunda gözaltına alındı

HSK'da görevli şube müdürü, organize suç örgütüne düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alındı.

HSK'da görevli şube müdürü mafya operasyonunda gözaltına alındı
Editör: adalet.tv
27 Eylül 2023 - 22:21
Reklam
Devlet memurlarının son dönemde suça bulaşmaları ve suç örgütlerine yardım ettikleri iddiasıyla gözaltına alınmaları haberleri artarak devam ediyor. Özellikle kritik birimlerde görev yapan memurların suça bulaşması ise ayrıca soru işareti olarak karşımızda duruyor.

Son olarak Bursa merkezli  4 ayrı ilde düzenlenen operasyonda tefecilik, yağma, nitelikli dolandırıcılık ve insan ticareti suçlarını örgütlü olarak işleyen 35 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığının takibi sonucunda tefecilik, yağma, nitelikli dolandırıcılık ve insan ticareti suçlarını örgütlü olarak işleyen şüphelilere yönelik operasyon düzenlenmişti.

Bursa İnegöl merkezli 4 farklı ilde 450 kolluk personelinin katıldığı özel operasyonda 35 organize suç örgütü üyesi yakalanmıştı. Şüpheli şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda silah, çek, senet ele geçirildi, 6 milyar lira değerindeki gayrimenkul ve 31 şirkete el konulmuştu.

İçişleri Bakanlığı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “6 milyar lira değerinde gayrimenkule el konuldu. Organize suç örgütlerine karşı aralıksız mücadele etmeye kararlıyız. Operasyonları düzenleyen kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Şehir eşkıyalarının tepelerine bineceğiz. Onlara göz açtırmayacağız. Halkımızın huzurunu kaçıranların her an enselerindeyiz” ifadesini kullanmıştı.

ŞUBE MÜDÜRÜ GÖZALTINA ALINDI

'Tekinler' isimli organize suç örgütüne düzenlenen operasyon kapsamında HSK'da görevli olup, operasyondan kısa süre önce görev yeri değiştirilen Şube Müdürü İ.H.E.'nin de dosya kapsamında şüpheli olduğu ve kolluk kuvvetlerince gözaltına alındığı öğrenildi.

Şüpheli şahısın Bursa İnegöllü olduğu ve jandarmanın teknik takibine takıldığı öğrenildi. Şüpheli şahıs hakkında adli soruşturmanın sürdüğü aktarıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum