Hakim ve savcılar özlük haklarında iyileştirme talep ediyor

Asgari ücretliler, memurlar derken Hakim ve savcılar da özlük haklarının iyileştirilmesini talep ediyor.

Hakim ve savcılar özlük haklarında iyileştirme talep ediyor
Editör: adalet.tv
06 Aralık 2023 - 19:33
Reklam
Enflasyon karşısında en fazla ezilen kesim maaşlı çalışanlar oldu. Maaşlı çalışan herkes yıl içerisinde 1 veya 2 kez zam alabildikleri için maaşları yıl içerisinde erimeye devam etti.

Yargıda Birlik Derneği, Adalet bakan yardımcılarını ziyaret edip, hakim ve savcıların özlük haklarındaki iyileştirme çalışmalarını görüştü.

Bilindiği üzere 2023 yılı içinde yapılan düzenlemeyle yüksek yargı üyelerinin (Yargıtay ve Danıştay üyeleri) özlük hakları Anayasa Mahkemesi (AYM) üyelerinin seviyesine çıkarılmış ancak Anayasa Mahkemesi bu kanunu hızlı bir şekilde görüşüp iptal etmişti.

ENFLASYON İLE MAAŞLAR ERİDİ

Ayrıca Yargıtay ve Danıştay üyelerinin bu iptale tepkili olduğu bazı medya organlarına yansımıştı. Son dönemde yapılan mali düzenlemeler dar kesimlere hitap ettiği için aynı işi yapıp düzenlemeden faydalanamayanların tepkisini çekiyor.

Yargıda Birlik Derneği Yönetim Kurulu üyeleri bugün Adalet Bakan Yardımcılarını ziyaret ederek özlük hakkı konusunda taleplerini dile getirdi. Toplantıda maaş konusunun yanında bazı özlük hakkı talepleri ve hakim savcıların sosyal medya mecralarında linç edilmeleri ve bu konuda sahipsiz kalmaları da konuşulduğu belirtildi.

Ne diyelim darısı memurların haklarını savunduğunu iddia edip hiçbir kazanım elde edemeyen malum sendikaların başına!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum