Hakim ve savcılar arasında maaş adaletsizliğine neden olan düzenleme iptal edildi

Hakim ve savcılar arasında maaş adaletsizliğine neden olan düzenlemenin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiği öğrenildi.

Hakim ve savcılar arasında maaş adaletsizliğine neden olan düzenleme iptal edildi
Editör: adalet.tv
11 Ekim 2023 - 22:42 - Güncelleme: 11 Ekim 2023 - 22:48
Hakimler ve Cumhuriyet savcıları arasında maaş adaletsizliğine neden olan düzenlemeyi adalet.tv ailesi olarak gündeme getirmiştik. Düzenlemenin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiği öğrenildi.

Bilindiği üzere Ankara 25. İdare Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay üyelerine 15 bin TL zam getiren yasayı, Anayasa’da belirtilen hukuk devleti, yargı bağımsızlığı ve eşitlik ilkeleri ile çalışma barışının sağlanması kuralına aykırı olduğu iddiasıyla Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşımıştı.

Ulusal basında yer alan bilgilere göre Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu söz konusu başvuruyu bugün ele aldı. Yapılan müzakereler sonucunda, düzenlemenin oy çokluğuyla iptal edildiği belirtildi.

Ancak; iptal edilen düzenleme 6 ay sonra yürürlüğe girecek. Bu süre zarfında yüksek yargı üyeleri ise zamlı maaşlarını almaya devam edecek. 6 aylık süre zarfında Meclis’te yeni bir yasal düzenleme yapılmazsa yüksek yargı üyeleri zam öncesi maaşlarını almaya başlayacak. AYM gerekçeli kararını daha sonra açıklayacak.

Bilindiği üzere bu düzenleme ile aynı pakette infaz ve koruma memurlarına da iyileştirme yapılması bekleniyordu. Ancak infaz koruma memurlarını ilgilendiren maddeler teklif TBMM'ye gelmeden kısa süre önce metinden çıkarılmıştı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum