İsrail güçleri Batı Şeria'da 4 Filistinliyi öldürdü

- İsrail ordusunun Cenin, Nablus ve Kalkilya kentlerine düzenlediği baskınlarda 12 Filistinli de yaralandı ÖLÜ SAYISI GÜNCELLENDİ

İsrail güçleri Batı Şeria'da 4 Filistinliyi öldürdü
Editör: AA
27 Ekim 2023 - 15:35
İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin, Nablus ve Kalkilya kentlerine çok sayıda askerle düzenlediği baskınlarda 4 Filistinli öldü, 12 Filistinli yaralandı.

AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, İsrail askerleri gece buldozerler ve çok sayıda askeri araçla Cenin kentine baskın düzenledi. Baskınla eşzamanlı olarak İsrail uçakları Cenin semalarında uçuş gerçekleştirdi.

İsrail askerleri ile baskına tepki gösteren Filistin direniş grupları arasında çatışmalar çıktı.

Yerel kaynaklar İsrail ordusuna bağlı askerlerin, Batı Şeria'nın Nablus ve Kalkilya kentlerine de baskınlar düzenlediğini belirtti. Baskın sırasında İsrail askerleri ile Filistinler arasında çatışmalar yaşandı.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail askerlerinin gerçek mermi ile ateş açtığı Cenin'de Abdullah Besam Ebul Heyca, Eyser Muhammed el-Amir, Cevad et-Turki ve Kalkilya'da Kassam Abdulhafız Filistinli hayatını kaybetti.

Sağlık kaynakları baskınlarda 12 Filistinlinin de yaralandığını duyurdu.

Gazze'de yaşanan çatışmalarla eş zamanlı olarak Batı Şeria'da da Filistinlilerle İsrail askerleri arasında artan dozda bir gerilim yaşanıyor. İsrail güçleri, Batı Şeria'nın farklı kentlerine baskınlar düzenleyip Filistinlileri gözaltına alıyor.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum