Genel af ve yeni anayasa çalışması

Genel af konusu ve yeni anayasa hazırlıkları hakkında son bilgileri sizler için derledik.

Genel af ve yeni anayasa çalışması
Editör: adalet.tv
13 Eylül 2023 - 16:39
Yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte yeni anayasa çağrısı da gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Tunç başta olmak üzere hükümetin önde gelen isimlerinden yeni anayasa mesajları son bir aydır ulusal basında geniş yer buldu.

Yeni anayasa çalışmasının meyvelerini verebilmesi için TBMM’de partilerin mutabakata varması gerekiyor. Bu konuda partiler arasında temasların olduğu aktarılıyor. Ancak anayasa çalışması konusunda somut bir metin henüz basına yansımadı.

Yeni anayasa çalışması ile birlikte kamuoyunda ekim ayında Cumhuriyetin 100. Yılına özel Genel AF çıkarılacağı uzun süredir gündemdeki yerini koruyor.

Mahkum ailelerinin başlattığı Twitter etkinliklerine bazı gazeteciler ve siyasetçiler de destek verince genel af konusu dönem dönem haberlere konu oluyor.

Ancak bu konuda hükümetin herhangi bir çalışma yaptığı biliniyor. Açık ceza infaz kurumu izinleri için uygulanan formül ile kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlüler için de kolaylık sağlanmıştı. Hükümet kaynaklarından alınan bilgiye göre son yapılan çalışmadan dolayı ceza infaz kurumlarında aciliyet gerektiren bir durum olmadığı ve genel af konusunun gündeme alınmadığı biliniyor.

Genel af konusunda bir çalışma yapılacak ise bu konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan onay alması gerekiyor. Bilindiği üzere bu gibi önemli konularda kurmayları ile toplantı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplumun bütün kesimlerinin hassasiyetlerini gözeterek karar veriyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 6 Yorum
  • Habbas
    7 ay önce
    İDAM gelsin , Akıl sahipleri için Kısasda Hayat Vardır.
  • Cem
    7 ay önce
    Cumhuriyetin 100. yılında katillerin, hırsızların, torbacaların, tecavüzcülerin, dolandırıcıların, magandaların sevindirilmesi mağdurlar tarafından da toplum tarafından da kabul edilemez. Toplumda karışıklık ve huzursuzluk artar.
  • Ferat kaplan
    7 ay önce
    Af çıkmasın diyenleri kınıyorum .
  • Arife nadas
    7 ay önce
    Askerime polisime mermi sıkanlara kadın katilerine çocuk tecevüzcülere ne tacizcilere çocuk katilerne af istemiyorum idam gelsin idam özelikle öz evlatlarna namusuz gözle bakıp namusuzca taciz edip tecevüz edenlere af gelmesin idam gelsin İDAM.
  • Okan gül
    7 ay önce
    Çok güzel haber
  • Okan gül
    7 ay önce
    Çok güzel haber