Fransa cezaevleri alarm veriyor

Fransa'daki cezaevlerinin doluluk oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Fransa cezaevleri alarm veriyor
Editör: adalet.tv
02 Ağustos 2023 - 12:03
Reklam
Fransa'da bulunan bütün kapalı cezaevleri alarm veriyor. Alınan bilgiye göre cezaevi sistemi için doluluk oranı yüzde 122,8’e çıkarken, tutuklu ve kısa süreli hapis cezası infaz eden hükümlülerin bulunduğu yerleşkelerde ise yüzde 146,3'e yükseldi.

AİHM'DEN CEZA GELDİ

Fransa'da çözülemeyen cezaevi sorunu cezalarıda beraberinde getirmeye devam ediyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Fransa'yı söz konusu "yapısal" aşırı kalabalık nedeniyle kınadı ve "temel hakların ciddi şekilde ihlal edilmesi" nedeniyle Paris yönetiminin 32 mahkuma 25 bin euroya varan tazminat ödemesine hükmetmişti.

MAHKUMLAR YERDE YATIYOR

Cezaevi mahkum sayısı olarak toplam mevcudu geçen nisan ayında ilk kez 73 bini geçmişti. Son verilere göre, uyumak için uygun yatakları bulunmayan 2 bin 478 mahkum yere atılan şilteleri kullanmak zorunda kaldığı biliniyor.

Fransa Adalet Bakanlığının güncel verilerine göre, cezaevi sisteminin kötü şöhretli aşırı yoğunluğunu hafifletmek için Covid-19 salgını nedeniyle yaklaşık 10 bin hükümlünün serbest bırakılmasının ardından geçen yıldan bu yana 2 bin 446 ve 2020 yazından bu yana 15 bin 818 kişilik bir artışı temsil ediyor. Yetkililerin yıl sonuna kadar daha radikal tedbirler alması bekleniyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum