Eylem Tok'un oğlu yağma suçundan da yargılanabilir

Eylem Tok'un oğlu yağma suçundan da yargılanabilir, olay yerinde bir yaralaya ait telefonun çalınması suçu yağma suçunu oluşturduğu hukukçuların kanaati. Kaza sonrası olay yerinden kaçmalarına kimlerin yardım ettiği konusu ise kapsamlı olarak araştırılıyor.

Eylem Tok'un oğlu yağma suçundan da yargılanabilir
Editör: adalet.tv
09 Mart 2024 - 11:59 - Güncelleme: 09 Mart 2024 - 12:08
Reklam
İstanbul Eyüpsultan'da kaza yapan oğluyla yurt dışına kaçan Eylem Tok'un kaza sonrasında aldığı iddia edilen yaralının telefonu, ailenin şoförü tarafından emniyete teslim edildi.

YAĞMA SUÇU OLUŞTU MU?

Kaza yerinde yaralı şahıslar polis ve sağlık ekiplerini aramak için telefonlarına ulşamaya çalışmıştı. Ancak bir yaralı elindeki telefonun birisi tarafından alındığını beyan etmişti.

Bazı hukukçular olay yerindeki telefonun alınmasının TCK 142 kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtirken olayın TCK 149 kapsamında nitelikli yağma olarak iddianamede yer alması hatta telefonun gasp edilmesi nedeniyle olay yerine sağlık ekiplerinin geç gelmesine neden oldunduğu için kazada meydana gelen ölümün kasten öldürme olarak değerlendirilmesi gerektiği de aktarılıyor.

Yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur’un aracıyla çarptığı İbrahim Gümüş, yaşadığı olay anlarını anlattı.

Gümüş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Çarpmanın etkisiyle zaten biz savrulduk. Görmemle vurması bir oldu zaten. Daha sonra yardım istemek için telefonumu çıkarmıştım ama şifremi hatırlayamadım. Yüz kilidiyle açmaya çalıştım, açıldı telefon. O anda telefon benim elimden alındı. Kim aldı bilmiyorum. Çünkü etraf karanlıktı ve göremiyordum. Büyük ihtimalle aileden biri almıştır diye düşünüyorum. Ondan sonra telefonum alındı. Arkadaşımı görünce telefonu unutuyorum. Gerisini de hatırlamıyorum."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum