Enflasyon rakamları: memurların zam oranı eridi

Ocak, Şubat ve Mart ayı enflasyonu açıklandı. Açıklanan rakamlara göre, memurların aldığı zam ilk 3 ay içerisinde tamamen erimiş oldu.

Enflasyon rakamları: memurların zam oranı eridi
Editör: adalet.tv
03 Nisan 2023 - 11:43 - Güncelleme: 03 Nisan 2023 - 20:27
Reklam
TÜİK’in eleştiri alan enflasyon rakamları memurları mutlu etmedi. Ocak, Şubat ve Mart ayı enflasyon rakamları resmi olarak açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, memurların aldığı zam 3 ayda erimiş oldu.

Resmi verilere göre enflasyon Ocak ayında yüzde 6,65, Şubat ayında yüzde 3,15, Mart ayında da ise yüzde 2,29 olduğu belirtildi.

Bilindiği üzere 2023 yılında enflasyonun beklenenden yüksek çıkmasından dolayı memurlara yapılan Kanuni düzenlemeyle beraber yüzde 30 zam verilmişti. Bu zam oranı da memurları mutlu etmemişti. Bunun nedeni ise asgari ücret zam oranının memur zam oranını geçmesi olarak biliniyor.

Toplu sözleşme maddesine göre memurlar, 2023'ün ilk yarısı için yüzde 8 zam alacak.

ENFLASYON FARKI ÜÇ AYDA OLUŞTU

Resmi verilere göre ilk 3 ayda enflasyon yüzde 12,5 oldu. Şimdiden Memurların aldığı maaş eridi. Yüzde 4,19 enflasyon farkı resmi resmi olarak oluştu. Nisan, Mayıs ve Haziran ayında çıkacak enflasyon rakamları memurların alacağı enflasyon farkını da netleştirecek böylelikle memurların Temmuz ayı zamlı maaşları ortaya çıkacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • İnfaz koruma
    1 yıl önce
    Bu sendikalarla zam mı yaparlar. Sesi çıkmayan memur düşmanı...ama onlara üye olanlarda suç