Ekvador'da mafya liderinin tutulduğu cezaevine baskın düzenlendi

Ekvador'da devlet başkanı adayı Fernando Villavicencio'nun silahlı saldırıda öldürülmesinin ardından ülkenin en büyük çetesi Los Choneros'un lideri Adolfo Macias'ın kaldığı cezaevine 4 bin özel harekat polisiyle baskın düzenlendi.

Ekvador'da mafya liderinin tutulduğu cezaevine baskın düzenlendi
Editör: adalet.tv
13 Ağustos 2023 - 16:00
Reklam
Ekvator tekrardan cezaevleriyle gündeme geldi. Ülke cezaevlerinde mafyaların gücü ve devletin bu gücü kırma stratejisi şiddet olayları ile sonuçlanıyor.

Ekvador'da başkan adayı Fernando Villavicencio'nun silahlı saldırıda yaşamını yitirmesinin ardından ülkenin en büyük çetesi "Los Choneros"un elebaşı "Fito" lakabıyla bilinen Adolfo Macias'ın tutulduğu cezaevine 4 bin kolluk gücüyle baskın düzenlendi. Villavicencio'yu daha önce tehdit ettiği öğrenilen "Fito"nun daha yüksek güvenlikli bir cezaevine sevk edildiği öğrenildi.

OPERASYON YAPILDI

Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso, eski adı Twitter olan twitter hesabından yaptığı açıklamada, suikastın ardından çetenin "Fito" lakabıyla bilinen elebaşı Adolfo Macias'ın kaldığı cezaevine 4 bin polis ve askerle düzenlenen baskında silahlar, cephanelikler ve patlayıcıların bulunduğunu duyurdu.

Macias'ın da daha yüksek güvenlikli cezaevine nakledildiğini kaydeden Lasso, "Bunu vatandaşlarımız ve mahkumların güvenliği için yaptık. Ekvador, barış ve güvenliğe tekrar erişecek. Şiddet eylemleri olursa buna var gücümüzle karşı koyarız" dedi.

CNN'in son haberine göre Villavicencio'nun suikasta kurban gitmesinin ardından, daha önce başkan yardımcılığı için aday gösterilen 36 yaşındaki Andrea Gonzalez Nader, "Movimiento Construye Partisinin" yeni adayı oldu. Siyasi kariyerinde çevre konularına odaklanan Nader'in, bu akşam adaylar arasında yapılacak canlı yayına katılması bekleniyor. Nader, CNN'e verdiği özel röportajda suikasta ilişkin, "Bu, tüm bölge ve dünya demokrasisi için çok rahatsız edici bir andı" ifadesini kullandı.

Villavicencio'nun eşi Veronica Sarauz, yaptığı açıklamada, eşinin ölümünden devleti sorumlu tuttu. Sarauz, "Devlet, Fernando'nun güvenliğinden sorumluydu. Devlet, eşimin ölümünün doğrudan sorumlusudur. Onu gerektiği gibi koruyamadılar."detayını paylaştı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum