Eğitim-İş, "Büyük Ankara Buluşması" düzenledi

Eğitim-İş tarafından başkentte "Büyük Ankara Buluşması" düzenlendi.Anıtpark'ta düzenlenen mitingde konuşan Eğitim-İş Genel Başkanı...

Eğitim-İş, "Büyük Ankara Buluşması" düzenledi
Editör: AA
25 Kasım 2023 - 19:21
Reklam
Eğitim-İş tarafından başkentte "Büyük Ankara Buluşması" düzenlendi.

Anıtpark'ta düzenlenen mitingde konuşan Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, sadece eğitim emekçilerinin değil, tüm emekçilerin, emeklilerin, işçilerin, işsizlerin, eğitimin ve çocukların sorunlarını ve taleplerini anlatmak için toplandıklarını belirtti.

Türkiye'de eğitimin herkesin eşit ve nitelikli bir şekilde ulaşabildiği temel bir hak olmaktan çıkarak bir ayrıcalık haline geldiğini ileri süren Özbay, öğretmenlerin karşılaştığı sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Devleti temsil eden emekçilerin haklarının teslim edilmediği, kendisinin ve ailesinin hayatını idame ettirecek kadar ücret alamadığı bir düzende itibar olur mu?" ifadelerini kullanan Özbay, eğitim emekçisinin durumuna dikkati çekmek için dün Öğretmenler Günü'nde ülke genelinde basın açıklamaları yaptıklarını kaydetti.

Özbay, Milli Eğitim Bakanlığı önüne beyaz önlük ve boş tabildot bıraktıklarını belirtti, kamuda çalışmanın gurur verici bir iş olmaktan çıktığını savundu. "Kamu emekçisinin toplumda saygınlığı, kendine güveni kalmadı. Hayatını devlet işine adayan emekçiler kendi itibar savaşını veriyor" ifadelerini kullanan Özbay, şöyle devam etti:

"Yöneticilere şunu sormak gerekir, çok yorgun, kafası hep geçim derdinde olan bir pilotun kullandığı uçağa biner misiniz? Kendini değersiz hissetmesine yol açtığınız, haklarını vermediğiniz için sürekli düşünceli olan bir doktora ameliyat olmak ister misiniz? Cevap hayır ise ülkenin geleceğini inşa eden eğitim emekçilerini neden kendini işine adayamayacağı kadar beter bir yoksulluk ve yoksunluk kuyusuna atıyorsunuz?"

Basın açıklamasının ardından grup Anıtkabir'e yürüdü, Atatürk'ün mozolesine karanfil bıraktı.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum