Dönemin efsane kadın hakimi vefat etti

Bir döneme damga vuran kadın hakim Saime Neylan Feke tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Hakime hanımın baktığı davalar dönemin en önemli davalarıydı.

Dönemin efsane kadın hakimi vefat etti
Editör: adalet.tv
20 Ağustos 2023 - 15:44 - Güncelleme: 20 Ağustos 2023 - 15:57
Reklam
Ülkemizin ilk kadın Ağır Ceza Mahkemesi başkanlarından olarak bilinen Saime Neylan Feke hayatını kaybetti. Hakim Feke, 2016 yılında ulusal basında yer alan haberlere göre Susurluk kazasının ardınan geçirdiği operasyonlar sonrası sağlığını kaybetmişti.

BAKTIĞI ÖNEMLİ DAVALAR

Kadın hakim Saime Neylan Feke, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanıyken, Kumarhaneler Kralı lakaplı Ömer Lütfü Topal’ın öldürülmesi, Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk’ün yargılandığı Şişli Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddiaları, Haluk Kırcı’nın emniyet binasından kaçması, Sendikacı Süleyman Yeter’in gözaltındayken vefat etmesi, Alaatin Çakıcı’nın da yargılandığı Türkbank ihalesi gibi önemli Ağır Ceza davalarına bakmıştı.

TEDAVİ SÜRECİ

Hakim Saime Neylan Feke 2 yıldır Acıbadem Taksim Hastanesi’nde yatarak tedavi görüyordu. 80 yaşındaki Feke hayatını kaybetti. Gazeteci Sevilay Yılman'da resmi sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: "Türkiye’nin ilk kadın Ağır Ceza Hakimlerinden olan Saime Neylan Feke tedavi gördüğü hastanede bu sabah vefat etti. Susurluk hakimi de olan Feke’nin ünlü mafya babası Alaattin Çakıcı ile duruşmalarda yaşadığı diyaloglar çok ilginçti. Türk Yargısı için önemli bir yargıçtı. Allah rahmet eylesin"

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum