Devlet memurlarına 1 Mayısta ek zam mı gelecek?

Devlet memurlarına 1 Mayıs günü ek zam açıklaması yapılacağı bilgisi ulusal medya da geniş yer bulmaya devam ediyor. Ek zam konusunda son gelişmeler tüm ayrıntılarıyla haberimizde.

Devlet memurlarına 1 Mayısta ek zam mı gelecek?
Editör: adalet.tv
26 Nisan 2023 - 10:35 - Güncelleme: 27 Nisan 2023 - 07:41
Reklam
Türkiye seçime kilitlendi. 14 Mayıs günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde adaylar vaatlerini birer birer sıralıyor. Bazı partiler memurlarla ilgili yeni vaatlerini dile getiriyorlar.

Artan enflasyon rakamları ile birlikte devlet memurlarının alım gücü günden güne erimişti. Memurlar ek zam taleplerini dile getirmeye devam ediyor. Bu konuda hükümetin adım atacağı ve seçim öncesinde ek zam müjdesi verileceği dile getiriliyor.

Kulislerden edinilen bilgiye göre 1 Mayıs günü müjdeli haber gelebilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük emekli maaşının 7500 TL yapmasının ardından gözler memur maaş zammına ek bir zam gelip gelmeyeceği konusu ele alındı.

Kamu kurumlarında görev yapan memurlara maaşlarına Ocak ayında yüzde 25 zam yapılmış, ancak daha sonra yüzde 30'a revize edilmişti.  Memurlar ve memur sendikaları, alım güçlerinin ciddi oranda azaldığına dair endişelerini dile getirerek, ek bir zam talep ediyorlar.

Ulusal basında yayın yapan bazı basın kuruluşlarında yer alan haberlere göre seçim öncesi ek bir zam yapılacağı söyleniyordu, ancak deprem felaketi nedeniyle zam ertelendi. Memur-Sen Kongresi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memurlar için müjdeler açıklaması bekleniyor, ancak zam oranı henüz netleşmedi. Bazı iddialar yüzde 10 ile 15 arasında zam yapılacağı yönünde olsa da bazı iddialar ise yüzde 30 civarında zam yapılacağı yönünde.

Memurlara yapılacak ek zammın yanı sırada Adalet Bakanlığında görev yapan memurlar ise iş yoğunluğu en fazla olan bakanlıkta çalışıyor olmanın ve en düşük memur maaşı almanın zorluklarını dile getirerek kendilerine ayrı bir zam yapılması talep ediyor.

Bilindiği üzere Adalet Bakanlığı bünyesinde adliyelerde, ceza infaz kurumlarında, denetimli serbestlik müdürlüklerinde ve icra dairelerinde görev yapan memurlar ortalama 11 bin 500 ile 13 bin tl arasında maaş alıyorlar. Diğer memurlar ile kıyaslandığında bu maaşlar çok düşük kalıyor.

Memurların bir diğer yakındığı nokta ise kamu işçilerine verilen zam oranının ve asgari ücrete yapılan artış oranının kendilerine yapılmaması. Memurların aldığı zam oranı son yıllarda asgari ücretin ve kamu işçisinin aldığı zam oranının altında kalmıştı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 10 Yorum
  • İkm
    1 yıl önce
    Biz herturlu mesakkate katlandirilip gençlik kollarından ise alinanlar kadar değer görmeyen bir meslek grubuyuz .. artık hakkımızı almanın tam zamanı !!!!
  • Mehmet yildiz
    1 yıl önce
    Cok iyi israrla bu şekilde haberler gelmeli ısrarla arkandayiz adalet t.v bizim alim gucumuz bitti huzurumuz bozuk paramiz yok gecinemiyoruz
  • Katip
    1 yıl önce
    Bir katip olarak hangi sıkıntıyı saysam bilmiyorum. En başta özlük hakkımız yok gibi bir şey. Attığımız adım Amirin (hakim, savcı, müdür) iki dudağının arasında. Gel deyince gelinir git deyince gidilir. Tayin hakkı yok yani varda yok. Mobing desen ağlası var. İş stresi desen kanser eder. Bilgisayara bakmaktan gözlerimize kan oturur. İş yoğunluğu desen öyle bir yük ki eve bile kafanda gelir gider. Eş demez çocuk demez aile birliği demez. Anca çalış derler. Elini versen kolun derler kolunu versen canın derler. Birilerinin vicdanına terkedilmişiz resmen. Maaş desen çektiğin onca cefanın karşılığı değil. Ama kimsenin bizi ne gördüğü var ne de duyduğu. Haram olsun tek diyeceğim bu.
  • İKM
    1 yıl önce
    eşit işe eşit ücret adaleti sağlansın. infaz koruma memurları benzer görevi ifa edenler ile aynı özlük haklarına eşitlensin.. hakkı verilsin yıllardan beri oyalayıp durup sözlerini yemekten başka bir şeyleri olmadı. İnfaz koruma memurları kim görürse, infaz koruma memurları da onları görür...
  • ADALET
    1 yıl önce
    Ceza infaz kurumu personelinin maaşı büyükşehir belediyesinde görev yapan personel ile aynı olması lazım.. en zor görevi ifa eden personelin en düşük maaşı alması adalet değildir. bunca yıldır sonlanmayan çalışmalar sonucunda personel buçuklu zamlarla bitti... artık görevin zorluğuna göre benzer işi yapanlarla eşitlenmeli adalet bunu gerektirir... adaleti sağlamayanlar binlerce personelin vebaline giriyor. öteki tarafta nasıl hakkını verecekler....
  • Katip
    1 yıl önce
    Bakanlık memurlarına belediye memuru kadar versinler yeter. Zam falan talep eden yok. 15-20 yıllık bakanlık memurları 12.000-15.000 civarı maaş alıyor. Belediyelerde görüyoruz yeni başlayan memurlar 16'dan başlıyor yol yemek ücretsiz. KPSS girmeyen hiçbir yeterliliği olmayan görev tanımı bile yazılı olmayan belediye çalışanları kadar değer versinler kâfi. Sendikaların yüzdelik zam talepleri artık ihtiyacı karşılamamaktadır. Seyyanen zam, Sosyal denge tazminatı, büyükşehir tazminatı gibi ek ödemeler acilen maaşlara dahil edilmelidir. Aynı il'de bulunan aynı unvana sahip A kurumunda çalışan 7 bin TL Sosyal denge tazminatı var. B kurumunda çalışana 1 TL ek ödeme yok. Bu mudur Anayasa eşitliği, ücret eşitliği?
  • murat bursalı
    1 yıl önce
    maaşım 11.845 tl ev sahibim 11 bin tl kira istiyor ben ne yapayım kafamı hangi dağlara vurayım nasıl geçineyim nasıl ev alayım yuva kurayım nasıl yaşamımı idame edeyim siz söyleyin
  • Hülya GİH
    1 yıl önce
    Devlet memuruyum, maaşım 1 mont alıyor, düşünsenize bir aylık emeğimin karşılığı sadece 1 mont alabiliyor. daha da söyleyecek söz yok. Seçim gününü sabırsızlıkla bekliyorum...
  • LEYLA NUR GÜVEN
    1 yıl önce
    HADİ İNŞALLAH REİSE GÜVENİYORUZ. YAPARSA AK PARTİ YAPAR.
  • İnfaz Koruma
    1 yıl önce
    yorum bir haber hiçbir kaynağı yok. İnfaz ve Koruma Memurlarına ayrı bir iyileştirme yapılması gerekmektedir. aksi takdirde hiçbir anlamı yok... Ceza infaz personeli için ayrı bir iyileştirme yapılmalıdır. başka bir çaresi yok...