Depremzede kick boksçu Ali Pusat'ın hedefi Avrupa şampiyonluğu

- Malatya'da, bir süre çadırda kalan ve antrenmanlarını salon olmaması nedeniyle parklarda sürdürerek yıldızlarda Türkiye şampiyonluğuna uzanan milli kick boksçu Ali Pusat Doğan, uluslararası alanda madalya kazanmayı hedefliyor - Antrenmanlarını 5 aydır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait salonda sürdüren Doğan: - "Hedefim bir daha milli takıma seçilerek Avrupa'da altın madalya almak. Sonrasında dünya şampiyonasına katılarak, derece elde etmek"

Depremzede kick boksçu Ali Pusat'ın hedefi Avrupa şampiyonluğu
Editör: AA
29 Aralık 2023 - 11:42
Reklam
ORHAN YOLDAŞ - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da, evleri ağır hasar alıp yıkılması nedeniyle bir süre çadırda kalan ve antrenmanlarını parkta sürdürerek yıldızlarda Türkiye şampiyonu olan Ali Pusat Doğan, Avrupa ve dünya şampiyonluğu hedefliyor.

Malatya'da yaşayan 14 yaşındaki milli sporcu Ali Pusat Doğan, dört yıl önce başladığı kick boksta önemli aşama kaydetti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri ağır hasar alıp yıkılması nedeniyle dedesiyle bir süre çadırda kalan ve antrenmanlarını parkta sürdüren Doğan, temmuz ayında Mardin'de düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda yıldızlar 42 kiloda altın madalya kazandı.

Ağustos ayında İstanbul'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'na da katılan Doğan, burada ise çeyrek finalde elendi.

Başarısını sürdürmek isteyen Ali Pusat, uluslararası şampiyonalardan altın madalyayla dönmek için antrenmanlarını 5 aydır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait spor salonunda aralıksız sürdürüyor.

Ali Pusat Doğan, AA muhabirine, spora babasının teşvikiyle başladığını söyledi.

Kısa sürede kendini geliştirdiğini anlatan Doğan, bu yıl katıldığı ulusal şampiyonalarda birer altın ve gümüş madalya kazandığını ifade etti.

Kahramanmaraş merkezli depremde evlerinin ağır hasar alıp yıkıldığını anımsatan Doğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Depremden önce antrenmanlarımı düzenli yapıyordum ancak sonrasında zorluklar yaşadım. Evimiz yıkıldığı için Ankara'ya gittim, orada uygun salon bulamadığım için tekrar Malatya'ya döndüm, dedemle birlikte çadırda kaldım. Salonumuzda depremzedeler kaldığı için çalışamadık ve dışarıda, yağmurda, parklarda antrenman yaptık. 1,5-2 ay çadırda kaldım."


- "Hedefim Avrupa'da altın madalya almak"

Olumsuz şartlara rağmen antrenmanlarda döktüğü terin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadığının altını çizen Doğan, "Çadırda, sokakta, yeri geldi yağmurun altında antrenman yaptım ve depremden sonra katıldığım müsabakada Türkiye şampiyonu oldum. Milli takıma seçilerek Avrupa Şampiyonası'nda ay-yıldızlı bayrağımızı temsil ettim. Bundan sonraki hedefim bir daha milli takıma seçilerek Avrupa'da altın madalya almak. Sonrasında dünya şampiyonasına katılarak, derece elde etmek." değerlendirmesinde bulundu.

Doğan, haftada 4 gün antrenman yaptığını aktararak, artık salonda çalışma imkanı olduğu için hazırlandığı ulusal ve uluslararası müsabakalarda daha başarılı sonuçlar elde edeceğine inandığını sözlerine ekledi.


- "Daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum"

Doğan'ın antrenörü Yakup Yiğit ise sporcusunun yetenekli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ali Pusat bir ara sporu bırakmak istedi ancak mani oldum çünkü ahlak ve yetenek açısından Ali Pusat'ı beğeniyordum. Deprem araya girdi, evi yıkıldı. Ailesi Ankara'da kaldı, kendisi burada çadırda yaşadı. Sokakta karda kışta, zorlu antrenmanlar yaptık. Depremden sonra Türkiye şampiyonu oldu, bizi gururlandırdı. Avrupa Şampiyonası'nda ise çeyrek finale kadar yükseldi. Bundan sonraki süreçte sporcumuzun daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum."


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum