Cumhuriyet savcısı seçimler için adaylığını açıkladı

FETÖ / PDY terör örgütüne yapılan operasyonlar ile basında daha önce yer alan Cumhuriyet savcısı AK Parti'den aday adayı oldu.

Cumhuriyet savcısı seçimler için adaylığını açıkladı
Editör: adalet.tv
19 Mart 2023 - 11:40
Reklam
17-25 Aralık soruşturmalarında terör örgütü FETÖ'ye karşı çıkarak, "Bu bir darbe girişimidir" tepkisiyle hatırlanan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, AK Parti'den milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptığı öğrenildi.

BASINDA YER ALMIŞTI

İstanbul'da görev yapan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, 17-25 Aralık soruşturmalarında bazı hakim ve savcıların da aralarında bulunduğu bir yapının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a darbe yapmak istediğini açıklamış ve bir bildiri yayımlamıştı.

Bilindiği üzere ilk kez bir Cumhuriyet Savcısı tarafından yayımlanan bildiride, "Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığına inanan sessiz çoğunluktan, yani hâkim ve savcılardan, darbeye karşı çıkmalarını, demokrasiye, yargı bağımsızlığına, tarafsızlığına ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'na sahip çıkmalarını, seslerini yükseltmelerini, bekliyorum" diyerek FETÖ / PDY darbesine karşı çıkma çağrısında bulunmuştu.

ADAYLIK SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Savcı Demir'in, hakim ve savcıların mesleki sorunları ile gündeme ilişkin görüşlerini dile getirdiği adalet.org sitesinde "Darbeye karşı çıkalım" başlıklı bir yazı kaleme alması sonrası yargıya sızan FETÖ / PDY mensupları darbeye destek veren açıklamalar yapmışlardı. Savcı Demir'in seçimlerde aday gösterilip gösterilmeyeceği ise merak konusu oldu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum