Cezaevlerindeki olaylar ülkeyi iş savaşa sürüklüyor

Ekvator'da yıllardır kontrol altına alınamayan cezaevi olayları ülkeyi iş savaşa sürüklüyor.

Cezaevlerindeki olaylar ülkeyi iş savaşa sürüklüyor
Editör: adalet.tv
10 Ocak 2024 - 11:31
Latin Amerika ülkesi olan Ekvator son 4 yıldır ceza infaz kurumlarında çıkan çete olayları ile gündeme geliyordu. Ülkede bulunan cezaevlerinde çetelerin hakimiyeti dikkat çekiyordu. Çeteler kendi aralarında silahlı çatışmalar çıkartarak cezaevlerinde huzur bozuyordu.

Önleneyemen bu olaylar dün akşam ülkeyi iş savaşın eşiğine getirdi. Alınan bilgiye göre Devlet Başkanlığı İletişim Genel Sekreteri Roberto Izuriete, yaptığı yazılı açıklamada, "Fito" lakaplı çete elebaşı Adolfo Macias Salazar ile birkaç mahkumun Guayas kentindeki cezaevinden kaçması üzerine 3 bin güvenlik gücüyle operasyon başlatıldığını, bu kişilerin son derece tehlikeli olduğunu aktardı.

Ekvador Ulusal Emniyet Biriminin twitter hesabından yaptığı son paylaşımda, 3 polisin çete üyeleri tarafından kaçırıldığı doğrulanarak, "Kaçırılan meslektaşlarımızın yerlerinin tespit edilmesi ve faillerin yakalanması için özel birlikler görevlendirildi. Bu olayların hiçbiri cezasız kalmayacak" ifadesi kullanıldı.

İNFAZ EDİYORLAR

Çete üyeleri esir aldıkları cezaevi personeli ve polis memurlarını infaz etmeye başladı. İnfaz videoları ise internet siteleri üzerinden dolaşıma sunuluyor. Ülkede kaos hakim, kent merkezlerinde yağma olayları da artış gösterdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum