Cezaevlerinde çıplak arama konusunda bilinmeyenler

Cezaevlerinde yapılan çıplak aramalar konusunda bilinmeyenler özel haberimizde.

Cezaevlerinde çıplak arama konusunda bilinmeyenler
Editör: adalet.tv
04 Haziran 2023 - 23:41 - Güncelleme: 05 Haziran 2023 - 00:10
Reklam
Suistimal edilen “cezaevlerinde çıplak arama” konusuna açıklık getiriyoruz.

 1. Cezaevlerinde çıplak arama konusu: bu konunun ulusal medya da bazı internet siteleri tarafından tekrardan (eski bir olay üzerinden) gündeme getirildiği anlaşılmıştır.

2. Çıplak aramalar cezaevlerine ilk kayıt sırasında, doktor kontrolünde kişi teşhir edilmeden özenle yapılır. Kişiye özel bir tıbbi kıyafet giydirilir. Çıplak aramaların “cinsel” bir tabana çekilip siyasallaştırılması yanlıştır.

3. Cezaevlerinde çıplak arama konusunda, konuyla hiçbir alakası olmayan siyasetçiler yerine CTE açıklama yapsa dünyadaki örneklerini belirtse, çıplak arama konusu detaylı olarak anlatılsa konu siyasallaşmaktan çıkacaktır.

4. Daha önce cezaevlerine; makatında, vajinasında ve göğüs bölgesinde uyuşturucu madde, kesici alet, tabanca, mermi, cep telefonu başta olmak üzere cezaevi ve diğer mahkumların güvenliğini tehlikeye atabilecek onlarca yasaklı madde kadın ve erkek mahkumlardan ele geçirilmiştir.

5. Bu konuda yüzlerce haber Google üzerinde yer almaktadır. Örnek verilecek olursa; uyuşturucu madde duyarlı kapı ve el dedektörü ile tespit edilemez. Vücudunda platin bulunan bir hükümlü metal bir şey gizlerse bunun tespiti zorlaşır.

6. Siyasal zemine taşınmak istenen ve gereksiz yere cinselleştirilen bu konu keyfi bir uygulamadan ziyade dünyada uygulanan temel bir güvenlik prosedürüdür. Hatta çoğu yabancı filmde çıplak arama yapılan sahne bulunmaktadır.

7. Cezaevinde çıplak arama yapılırken, memur mahkuma temas etmez. Çıplak arama çok kısa sürer, filmlerdeki gibi cinsel tema içermez. Arama yapılan yer özel bir odadır, kamera olmaz içeride sanıldığı gibi bir sürü memur bulunmaz.

8. Çıplak arama genellikle şüphe üzerine yapılır.

Bir mahkumun vajinasında cezaevine silah sokarak içeride bulunan bir akrabanızı öldürdüğünü düşünün? İlk aklınıza gelecek olan şey "nerede bu devlet" sorusu olacaktır.

Ayrıca; Meksika üzerinden ABD'ye kaçak yollardan giriş yapan bütün göçmenler bile sınırda ABD askerleri tarafından toplama merkezlerine götürülerek çırılçıplak soyulmak suretiyle aramaları yapılmaktadır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • ikm ikm
    10 ay önce
    işte bu olayı kamuoyuna da anlatabildiğimiz zaman mesleğin üzerinde olan algıyı büyük ölçüde yıkarız