Cezaevinden suç örgütüne bilgi taşıyan avukat hakkında iddianame düzenlendi

Cezaevinden suç örgütüne gizli olarak bilgi taşıyan avukat hakkında savcılık tarafından iddianame düzenlendi

Cezaevinden suç örgütüne bilgi taşıyan avukat hakkında iddianame düzenlendi
Editör: adalet.tv
22 Mart 2024 - 12:32
Ulusal basında neredeyse her yıl Sarallar isimli suç örgütüne operasyon yapıldığına dair haberler yayınlanıyor. Bazı örgütlerin tamamen çökertilememesi vatandaşları mağdur ediyor.

‘Sarallar’ suç örgütüne yönelik 22 şüpheli şahıs hakkında soruşturma savcısı tarafından iddianame tanzim edildi.

Savcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre; Ü. Saral ile örgüt yöneticisi olduğu belirtilen avukat T. Ç. ile birlikte 20 şüpheli “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma/yardım etme” ve “nitelikli yağma”dan suçlanıyor.

Şüpheli şahıslar hakkında önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesinde yargılamanın başlaması bekleniyor.

İDDİANAMEDEN

Tanzim edilen iddianamede, Ü. Saral’ın kapalı cezaevinde bulunmasının, yöneticiliğini yaptığı organize suç örgütünün eylem ve faaliyetlerini etkilemediği, avukatı T. Ç. aracılığıyla örgütü cezaevinden yönettiği, T. Ç.'nin de örgütün eylem ve faaliyetlerine bizzat iştirak ettiği, avukatlık yetkilerini örgütün çıkar ve menfaatleri doğrultusunda kullandığı, ticari anlaşmazlıkları çözüme kavuşturduğu izlenimiyle kişiler üzerinde baskı ve tehditte bulunarak menfaat temin ettiği değerlendirildi. Saral’ın avukata verdiği talimatlarla örgütün devamlılığını sağladığı tespit edildi. avukatın, Saral’dan sonra gelen “ikinci adam” konumunda olduğu ayrıntılarıyla belirtildi.

Son dönemde ceza infaz kurumlarına yasak eşya sokmaya çalışan avukatların da haberleri ulusal medya da geniş yer bulmuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum