Cezaevinde çocuk koğuşunda taciz ve işkence

Cezaevinde çocuk hükümlüler birbirlerine taciz ve işkence yapmışlar.

Cezaevinde çocuk koğuşunda taciz ve işkence
Editör: adalet.tv
14 Ocak 2024 - 12:09 - Güncelleme: 14 Ocak 2024 - 12:28
Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bulunan ceza infaz kurumları kampüsünde (1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu) çocuk koğuşunda tutuklu olarak bulunan S.T. ve M.D., aynı odada kaldıkları ve başka suçlardan cezalarını infaz eden 4 kişinin cinsel istismarına uğradı.

NAKİL SONRASI ORTAYA ÇIKTI

Kocaeli'den Ankara'ya nakil gönderilen bir çocuk mahkumun Ankara'daki memurların genel muayenesinde ortaya çıkan darp cebir izleri sonucu adli soruşturma başlatıldı.

İŞKENCE YAPMIŞLAR

Yürütülen adli soruşturma kapsamında soruşturma Savcısı tarafından ifadesi alınan tutuklu E.G. "Plastik ayakkabı çekeceğine bulaşık deterjanı döktürerek S.T. ve M.D.'yi zorla bunun üzerine oturttular, bize idrarlarını içirdiler" dedi.

İfadenin detylarında mağdurların günlük yemeklerinin sanık çocuklar tarafından el konulması ve darp cebir uygulandığı da ayrıntılı olarak belirtildi.

ŞİKAYETÇİ OLMAMIŞLAR

Soruşturma savcısının koğuştaki ve koğuş bahçesindeki kamera görüntüleri de ifadeleri sonucunda 4 mahkum hakkında dava açıldı. Ceza infaz kurumunda yaşanılan olayların 2022 yılı yaz aylarında olduğu ve mağdur çocukların korktukları için başlarına gelen olayları görevli memurlara söyleyemedikleri öğrenildi.

Ceza infaz kurumunda görevli memurların yaptıkları rutin kontrollerde ve sayımlarda olayın ortaya çıkmamasının nedeni ise olayların iki hafta sürmesi olarak değerlendiriliyor.

HAPİS CEZASI VERİLDİ

Adliye kaynakalrından alınan bilgiye göre; Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılamada 4 hükümlüye taciz, işkence ve cinsel istismar suçlarından hapis cezaları verildiği, 4 hükümlünün de suçlarmaları kabul ederek pişmanlıklarını dile getirdiği öğrenildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum