Cezaevinde çatışma: 5 mahkum öldü

Ekvador'da cezaevinde çıkan çatışmada 5 mahkum hayatını kaybetti.

Cezaevinde çatışma: 5 mahkum öldü
Editör: adalet.tv
24 Temmuz 2023 - 19:14
Reklam
DÜNYA - Ekvador'un güneybatısında buluann yüksek güvebnlikli bir cezaevinde çıkan silahlı çatışmalarda 5 hükümlünün öldüğü ve 11 kişinin de çeşitli yerlerinden yaralandığı bildirildi.

Alınan bilgilere göre, çatışmanın ülkede şiddet olaylarının en yoğun olduğu liman kenti Guayaquil'deki 1 No'lu Guayas Yüsek Güvenlikli Cezaevi'nde meydana geldiği açıklandı.

Cezaevi memurları ve özel harekat polisleri eşliğinde cezaevinde arama yapıldığı ve ülke çapındaki tüm cezaevlerinde güvenlik protokollerinin en yüksek alarm seviyesinde etkinleştirildiği açıklandı.

Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Yaşanan bu olaylar sonucunda şu ana kadar 5mahkumun öldüğünü ve 11 mahkumun da yaralandığını üzülerek bildiriyoruz" ifadeleri yer alırken, yaralıların "hızla hastanelere kaldırıldığı ve tehlikede olmadıkları" belirtildi.

Ülkede bulunan dört farklı cezaevinde bazı cezaevi memurlarının suç gruplarıyla bağlantılı hükümlüler tarafından rehin tutulduğunu ve serbest bırakılmalarını sağlamak için yetkililerin çalıştığını bildirdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum