Cezaevi servisini patlatan teröristler için iddianame hazırlandı

10 infaz koruma memurunun yaralandığı terör saldırısıyla ilgili soruşturma savcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

Cezaevi servisini patlatan teröristler için iddianame hazırlandı
Editör: adalet.tv
11 Aralık 2022 - 12:53
Reklam
Bursa'da görev yapan  infaz ve koruma memurlarını taşıyan personel servis aracına yönelik 20 Nisan'daki bombalı terör saldırısının faillerinden olan terör örgütü MLKP üyesi Cebrail Gündoğdu hakkında İzmir'in Buca ilçesinde 2017 yılında 10 infaz koruma memurunun yaralandığı terör saldırısıyla ilgili iddianame hazırlandığı öğrenildi.

KOD ADI DA ÖĞRENİLDİ

Bursa'da infaz koruma memuru Cengiz Yiğit'in şehit olduğu, 4 personelin yaralandığı terör saldırısında bombanın hücre evinde hazırlanması ile getirilmesi sürecinde yer aldığı belirlenen ve İzmir'de yakalanan "Emre-Zafir" kod adlı Cebrail Gündoğdu hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Cebrail Gündoğdu hakkında Buca'da 2017 yılında 10 infaz koruma memurunun yaralandığı terör saldırısını gerçekleştirdiği iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca iddianame hazırlandı. Gündoğdu'ya "Bursa saldırısından sonra ülke içinde barınması, konaklaması ve ulaşımı hususunda yardım ettikleri" öne sürülen 7 kişiye de "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasının yöneltildiği iddianame, 18. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

YARGILAMA BAŞLAYACAK

İddianamede, tutuklu sanık Gündoğdu'nun Çiğli'de sansasyonel eylem hazırlığında olduğu istihbaratı üzerine 22 Ekim'de üzerinde 2 sahte kimlikle yakalandığı anımsatıldı.

Terör örgütü MLKP üyesi sanık hakkında Buca'daki terör saldırısıyla ilgili "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" ve 10'ar kez "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs", "patlayıcı madde kullanarak mala zarar vermek" ve "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak" suçlarından ceza istendi.

İddianamede, terör örgütü MLKP'den kaçarak teslim olan bir örgüt üyesi ile eski bir örgüt mensubunun da ifadelerine yer verildi.

Teslim olan örgüt üyesi, sanık Gündoğdu'nun Buca'da 31 Ağustos 2017'deki terör saldırısının faili olduğunu belirtti.

Diğer tanık ise Gündoğdu'yu Suriye'de gördüğünü, silah ve bomba yapımını bilen bu kişinin Suriye'de çatışmalara katıldığını ifade etti.

KROKİ ELE GEÇİRİLDİ

İddianamede, Gündoğdu'ya yardımcı olmakla suçlanan 7 sanıkla ilgili detaylara da yer verildi. Sanıkların Bursa'daki terör saldırısından sonra kaçan Gündoğdu'ya Ayvalık'ta ev ve pansiyon buldukları belirtildi.

İddianamede, sanıklardan Rana İ'nin evinde çok sayıda örgütsel belgenin yanı sıra Buca'ya ait olduğu değerlendirilen kroki ve İzmir'deki çeşitli güzergahların çizildiği krokinin bulunduğuna dikkati çekildi.

Rana İ'nin evindeki bilgisayarlarda örgütün sözde yöneticilerinden Başak Şahin Duman ile Bursa saldırısı faillerinden Dilek Aksu'nun, evin kapısında da Cebrail Gündoğdu'nun parmak izinin bulunduğunun belirtildiği iddianamede, bu evin örgüt tarafından kullanıldığı tespitine yer verildi.

Bursa'daki saldırıyla ilgili tutuklu Gündoğdu ve Dilek Aksu'nun saldırının ardından Ayvalık'ta bir minibüste birlikte görüntülendiği bilgisi de iddianamede yer aldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İzmir'in Buca ilçesinde 31 Ağustos 2017'de infaz koruma memurlarını taşıyan servis otobüsünün geçişi sırasında çöp konteynerinde meydana gelen patlama sonucu 10 kişi yaralanmıştı.

Bursa'da da bu yıl 20 Nisan'da infaz koruma memurlarının bulunduğu servisin geçişi sırasında meydana gelen patlamada 1 personel şehit olmuş, biri ağır 4 personel yaralanmıştı. Bu saldırıyla ilgili soruşturma sonucu 17 Eylül'de terör örgütü MLKP üyesi Seda Baykal ve Dilek Aksu ile kuryelik yaptığı belirlenen Mehmet Mustafa Uskar, 22 Ekim'de de örgüt üyesi Cebrail Gündoğdu, İzmir'de yakalanarak tutuklanmıştı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum