Cezaevi personeline yönelik terör saldırısı davası devam ediyor

İzmir'de infaz koruma memurlarına yönelik terör saldırısına ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

Cezaevi personeline yönelik terör saldırısı davası devam ediyor
Editör: adalet.tv
02 Haziran 2023 - 13:24
Reklam
Mahkeme heyeti davanın, sanıklardan Cebrail Gündoğdu yönünden Bursa'daki terör saldırısına ilişkin davayla İzmir'de birleştirilmesi için müzekkere yazılmasına karar verdi.

İzmir'in Buca ilçesinde 2017 yılında 10 infaz koruma memurunun yaralandığı terör saldırısını gerçekleştirdiği iddiasıyla hakkında dava açılan ve terör örgütü MLKP üyesi olduğu iddia edilen Cebrail Gündoğdu ile ona yardım ettikleri öne sürülen 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

18. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Cebrail Gündoğdu, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları ise salonda hazır bulundu.

Söz alan Cebrail Gündoğdu, kendisi aleyhindeki ifadeleri okumak istediğini belirterek ifadelerin kendisine gönderilmesini ve tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, Bursa'da geçen yıl infaz koruma memuru Cengiz Yiğit'in şehit olmasıyla sonuçlanan terör saldırısına ilişkin davanın, sanık Cebrail Gündoğdu yönünden bu davayla İzmir'de birleştirilmesi için Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesine müzekkere yazılmasına karar verdi.

Tutuksuz sanıkların yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması taleplerini reddeden mahkeme, duruşmayı 13 Temmuz'a erteledi.

Olay: İzmir'in Buca ilçesinde 31 Ağustos 2017'de infaz koruma memurlarını taşıyan servis otobüsünün geçişi sırasında çöp konteynerinde meydana gelen patlama sonucu 10 kişi yaralanmıştı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum