Cezaevi personeline son 24 saatte 3 saldırı

Ceza infaz kurumlarında görev yapan memurlara 24 saat içerisinde 3 saldırı gerçekleştiği öğrenildi.

Cezaevi personeline son 24 saatte 3 saldırı
Editör: adalet.tv
15 Aralık 2022 - 18:38
Reklam
Ülkemizde zor şartlar altında görev yapan infaz koruma memurlarına saldırı haberlerine son 24 saat içerisinde 3 yeni haber daha eklendi. Farklı illerde gerçekleşen 3 saldırıda 4 memur yaralandı.

İlk saldırı haberi dün Şanlururfa'nın Siverek ilçesinden gelmişti. Siverek T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda görev yapan bir infaz koruma ve bir sağlık memuruna adı açıklanmayan bir hükümlü saldırmış ve saldırı sonucu memurlar yüz kısımınlarından ağır şekilde yara aldıkları öğrenilmişti.

İkinci saldırı haberi ise Erzurum'da bulunan Açık Ceza İnfaz Kurumundan geldi. Ceza infaz kurumunda görevli infaz koruma memuruna aynı cezaevinde bulunan bir hükümlünün yumruk atarak elmacık kemiğini kırdığı öğrenildi.

Üçüncü saldırı haberi ise Manisa'dan geldi. Manisa'da görevli infaz koruma memurunun bir hükümlünün saldırısına uğradığı ve yüzünden yaralandığı öğrenildi.

Saldırı haberlerinin ortak noktası mahkumların memurların yüzlerine kalıcı iz bırakacak eylemlerde bulunması. Bunun nedeni ise memurların yüz kısımlarına yapılan saldırıların mahkemeler tarafından basit yaralama kapsamında değerlendirilmesi ve verilen cezanın neredeyse hiç yatar süresinin olmaması. Ayrıca memurların yüz kısmında kalıcı bir iz bırakarak hayatları boyunca psikolojilerini bozmak ve onları toplum önünde küçük düşürmeye çalışmak.

Ceza infaz kurumlarında görev yapan memurların yüz kısımlarına yapılan saldırılar için TCK'da özel bir düzenleme yapılması gerekiyor. Çünkü verilen cezaların hiçbir caydırıcılığı bulunmuyor. Mahkum istese saldırıyı (sokaklarda normal gerçekleşen saldırılar gibi) vücudun alt kısımlarına yapabilir ancak kasıtlı olarak yüz kısmına yapıyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • Özlem onhan
    1 yıl önce
    Annem tahutten üç ay açık cezaevinde yattı o gardiyanların annemi nasıl çekelestirdikleri hiç gözümün önünden gitmez. Annemi orda bırakıp çıkacağım için hiç birşey yapamadım yol boyu ağladım gecelerde uyumadım anneme zarar veriyolarmi diye. Mahkumlara köpek muamelesi yapılmaktan vazgeçilsin bu gibi haberler de duymayız
  • Ömer Öztürk
    1 yıl önce
    Şimdi yakını cezaevinde olanlar ve cte ve memurlara düşman olanlar damlar akıllarından geçer acaba niye saldırdı? Cezaevi evi kardeşim orası bakalım kimin canını yaktı, kimi öksüz yetim bıraktı, kimin malına, kimin namusuna göz dikti? Besi çiftliği veya huzur evi değil orası devletin ve idarenin kurallarına uyacaklar herkes suçunun farkında bu tür olaylara acil yaptırım getirilmeli.
  • Allah'a emanet
    1 yıl önce
    Kimsenin umurunda değilsin kardeşim mahkum seni öldürse bile devletinde bakanlığında umrunda değilsin varsa yoksa mahkum mahkuma bişey olmasında memura ne olursa olsun
  • ca
    1 yıl önce
    Cezaevlerinde güvenlik önlemleri arttırılmalı kelepçe daha yaygın olarak kullanılmalı, her memura elektrikli şok tabancası verilmeli her an her dakika olabilecek saldırıya karşı üstümüzde tesisat namına hiç bir şey yok..