Cezaevi personeline saldırı: 1 yaralı

Ceza infaz kurumunda görevli memur saldırıya uğradı, yüzünden ağır şekilde yaralandı.

Cezaevi personeline saldırı: 1 yaralı
Editör: adalet.tv
06 Eylül 2023 - 22:42 - Güncelleme: 06 Eylül 2023 - 22:56
Reklam
Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda görevli infaz ve koruma memuruna bir hükümlü tarafından jiletli saldırı yapıldığı öğrenildi.

Koğuşlarda rutin işlemler için bulunan görevli memura, bir hükümlünün yanında sakladığı jilet ile saldırdığı, memurun yüzünde büyük bir açılma olduğu görüldü. Saldırıda ağır yaralanan infaz koruma memuru hastanede tedavi altına alındı.

Ceza infaz kurumlarında bulunan ve bu saldırıları gerçekleştiren hükümlüler (çoğu 9/3 maddesi kapsamında tehlikeli mahkum statüsünde) sivil hayatta meydana gelebilecek normal yaralama olaylarına karşın, cezaevlerinde görevli memurların yüz ve boyun bölgelerine hayatlarının sonuna kadar psikolojilerini olumsuz etkileyecek, evlilik kararlarına ve sosyal hayatlarına olumsuz etki bırakacak saldırıları özel olarak planlıyor.

Sivil hayatta meydana gelen yaralanma olaylarının neredeyse hiçbirisinde yüz bölgesine bu denli saldırı olmazken ceza infaz kurumlarında memurlara yapılan saldırıların neredeyse tamamı yüz bölgesine yapılıyor.

Konya'da meydana gelen saldırıyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi. adalet.tv ailesi olarak saldırıda yaralanan infaz ve koruma memuru arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • Ali can
    7 ay önce
    Öncelikle kardeşimize geçmiş olsun diyorum fakat jilet yarası geçmiyor hayatı boyunca bu izi taşıyacak bakanlığıda tebrik ediyorum böyle görev yapmaya çalışan yüzünden bazen canından olan bir meslek genel idari hizmetler sınıfında düz memurla aynı maaşı aliyor
  • Akif
    7 ay önce
    Çok Geçmiş olsun
  • Ü.E.
    7 ay önce
    Sevgili kardeşimize geçmiş olsun, meslektaşımıza Allah' tan acil şifalar diliyoruz. Bu hain ve kalleşçe saldırılar ceza infaz kurumlarımızda görev yapan, hükümlü tutuklularla her daim bire bir diyolog halinde olmak zorunda olan infaz ve koruma başmemurları ile infaz ve koruma memurlarına sürekli yapılmaktadır. Bu kalleş saldırı basına yansıyan bir saldırı ancak, basına yansımayan bu türden birçok saldırı yapıldığı özellikle genel müdürlüğümüze anında bildirilmektedir. Böylesine zorlu bir görevi yerine getiren bu vefakar ve cefakar personelin gerek bakanlığımızca gerekse genel müdürlüğümüzce görmezden gelinmesi, sahipsiz bırakılması personele yapılan saldırılardan çok daha fazla yaralamaktadır. Paket gelir infaz koruma yok. Sözleşme imzalanır infaz koruma yok. Diğer kurumlarda ve adalet bakanlığında bir takım personele iyileştirmeler yapılır infaz koruma yok. Başmemura rotasyon çıkartılır olan düzeni bozulur en ufak bir iyileştirme olmadığı gibi görevde yükseldiği için resmen cezalandırılır. Gerçekten çok merak ediyoruz ve soruyoruz biz size ne yaptık? Neden bize karşı bu yürekler bu kadar katı? Biz vicdanları bize karşı bu kadar körleştirecek sizlere ne yapıyoruz? Unutmayın ki üniformamızda Türk Bayrağı taşıyor ve her afette felakette biz de ön saflarda yer alıyoruz.