Çalışma Bakanı memur maaş zammı için tarih verdi

Bakan Işıkhan, memur zammına ilişkin tarih verdi. Açıklamanın detayları haberimizde.

Çalışma Bakanı memur maaş zammı için tarih verdi
Editör: adalet.tv
04 Temmuz 2023 - 17:09
Reklam
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, temmuz ayında meclise girmesi beklenen memur maaşları ile ilgili olarak düzenleme için yoğun mesai harcandığını dile getirdi. Işıkhan, düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisi tatile girmeden hayata geçirileceğini kaydetti.

İşçi - memur arasındaki uçurum

Kamu kurumlarında çalışan işçilerin maaşı aynı ekipte birlikte çalıştıkları mühendisleri katbekat geçerken en üst yönetici olan genel müdür maaşını da neredeyse ikiye katladı.

En düşük memur maaşı 22 bin liraya çıkartılırken artışın bir kısmının seyyanen zam, bir kısmının da yüzdelik zam şeklinde yapılması bekleniyor.

Haziran ayı enflasyonunun çarşamba günü açıklanmasının ardından 6 aylık enflasyon da netleşecek. Memur maaş zammıyla ilgili kanun teklifinin de bu hafta içinde TBMM’ye sunulması ve yasalaştırılması bekleniyor.

Yüzde 20 civarında beklenen enflasyon farkına asgari ücrette olduğu gibi refah payı eklenirken, SSK, Bağ-Kur emeklisine yaklaşık yüzde 30-35 zam bekleniyor.

En düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılması, emekli aylıklarına refah payı eklenmesi ve kademeli zamma ilişkin teklif de hızlı bir şekilde yasalaşacak.

Memurlarda yukarıya doğru yapılacak artış da farklılaşacak. En düşük maaşın üzerinde ücreti olanlarda kademeli bir artış söz konusu olacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum