Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen isim belli oldu

Anayasa Mahkemesi üyeliğine Danıştay üyesi Yılmaz Akçil seçildi.

Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen isim belli oldu
Editör: adalet.tv
31 Ocak 2024 - 09:59 - Güncelleme: 31 Ocak 2024 - 10:11
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Danıştay üyesi Yılmaz Akçil, Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliğine seçildi.

Danıştay seçiminde en yüksek oyu almıştı

Danıştay Genel Kurulu'nda yapılan seçimde en yüksek oyu Yılmaz Akçil almıştı. AYM üyesi seçimine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı 31 Ocak tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. AYM üyesi Muammer Topal'ın emekliliği nedeniyle görev süresinin 30 Ocak'ta dolmasının ardından yeni üye seçimine gidilmişti.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararın, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 146 ve 147'nci maddeleri ile Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun'un 6, 7 ve 10'uncu maddeleri gereğince verildiği detaylarıyla belirtildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise konuyla ilgili olarak tebrik mesajı yayımladı: "Danıştay Genel Kurulunca gösterilen üç aday arasından Sayın Cumhurbaşkanımızın takdir ve tensipleri ile Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Danıştay üyesi Sayın Yılmaz Akçil’i tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum."

Yılmaz Akçil kimdir

16 Ağustos 1968'de Afyonkarahisar Sandıklı'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1989 yılında mezun oldu.

1991 yılında İdari Yargı Hakim Adayı olarak çalışmaya başladı. 1993 yılından itibaren, sırasıyla Sivas ve Mersin Vergi Mahkemesi Üyeliği, Erzurum İdare Mahkemesi Üyeliği, Erzurum İdare Mahkemesi Başkanlığı ve Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı görevlerinde bulundu. 25 Şubat 2011'de Danıştay üyeliğine seçildi. Akçil, evli ve dört çocuk babası.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum