AK Partiden sözleşmeli memura kadro açıklaması

AK Partili Yılmaz Tunç'tan EYT ve sözleşmeliye kadro açıklaması geldi.

AK Partiden sözleşmeli memura kadro açıklaması
Editör: adalet.tv
20 Aralık 2022 - 20:08
Reklam
AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde teknik konular üzerinde çalışmaların son aşamaya geldiğini; sözleşmeli personelin kadroya alınmasına yönelik kanun teklifinin de en yakın zamanda Meclis Başkanlığına sunulacağını belirtti.

TBMM Genel Kurulunda, gündem dışı konuşmalardan sonra grup başkanvekilleri yerlerinden söz aldı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, vatandaşlardan bir ayda çift elektrik faturası geldiği yönündeki şikayetler geldiğini aktardı.

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, salgınla başlayan, Rusya-Ukrayna arasındaki savaşla tırmanan küresel ekonomik dalgalanmaya rağmen Türkiye'yi büyütmeye, milletin refahını yükseltmeye devam ettiklerini söyledi.

Sabit gelirlilerin alım gücünü artırarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da enflasyona ezdirmeyeceklerini belirten Tunç, "Bugün görüşmeleri gerçekleşen asgari ücretin işçilerimizin beklentilerini karşılayacak bir seviyede belirleneceğine yürekten inanıyorum. EYT düzenlemesinde teknik konular üzerinde çalışmalar son aşamaya gelmiş durumda. Sözleşmeli personelin kadroya alınması teklifimizi de en yakın zamanda TBMM'ye getirmiş olacağız. Milletimizin beklentilerine cevap vermeye, insanımızın refahını yükseltecek adımları atmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Konunun araştırılmasını talep eden Usta, "Elektrik, temel insani bir ihtiyaç. Vatandaşın, bir faturayı dahi ödeyemezken ikinci faturayı karşılaması zaten mümkün değil. EPDK dağıtım şirketlerini denetlemiyor mu?" diye sordu.

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, Ege'de NATO uçuşunu önlemeye çalışan Yunanistan uçaklarına, Türk Hava Kuvvetlerinin gerekli cevabı verdiğini hatırlattı.
Yunanistan'ın düşmanca tutum sergilediğini belirten Bülbül, "Yunanistan'ın bir süredir devam ettirdiği tahrik edici eylemleri, 'Avrupa'nın şımarık çocuğu' olarak anılmasının ötesinde bir duruma evrilecek olursa, tarihten ders almayan Yunanistan'ı hiç şüphesiz büyük bir bozgun bekliyor. Bu doğrultuda Yunan makamlarını dostluk, müttefiklik ve komşuluk ilişkilerine riayet etmeye davet ediyor, ülkemizin soğukkanlı ve sağduyulu duruşunun acizlik zannedilmesi halinde Yunanistan için ağır bedeller ortaya çıkacak." değerlendirmesinde bulundu.

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, İstanbul Kadıköy'deki izinsiz gösteriye polis müdahalesini hatırlatarak, "Eş genel başkanlarımızdan biri Kadıköy İlçe Binası'nda abluka altına alınıyor ve dışarı çıkarılmıyor. Diğer eş genel başkanımız, Kadıköy İlçe Binası'na 30 metre mesafede abluka altına alınıyor ve ilçe binasına alınmıyor." dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum