Adliyelerdeki personel eksikliği sorunu

Adliyelerde personel eksikliği hususunda önemli bir yazı kaleme alan Cumhuriyet savcısı Bülent Cansu'nun makalesi haberimizde.

Adliyelerdeki personel eksikliği sorunu
Editör: adalet.tv
04 Ağustos 2023 - 17:13
ADALET ÇALIŞANI SAYISINDAKİ EKSİKLİK / Cumhuriyet savcısı Bülent Cansu: Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 03.08.2009 tarih ve ... 44971 sayılı yazısı ekindeki norm kadro cetveli ile savcılık ve mahkemelerdeki iş yoğunluğuna göre çalıştırılacak katip sayısı belirlenmiş idi. Bu norm kadro uygulamasının değişip değişmediği, yürürlükte olup olmadığına dair bir bilgiye rastlanılmamıştır.

Böylesi bir norm kadro uygulamasına sıkı bir şekilde uyularak savcılık ve mahkemedeki personel eksikliğinin giderilmesi gereklidir. Niceliksel eksikliğin giderilmesi tek başına yeterli değildir. Nitelik de en az nicelik kadar önemsenmelidir.

Nicelik personel atamaları ile giderilebilir. Ancak nicelik eksikliği, etkili bir ödül ve ceza sistemi ile hizmet içi eğitim programları ile giderilebilir.

Adli Yargı Adalet Komisyonlarının başkan ve üyelerinin terfilerinde, yargı yerleri arasında adaletli bir dağılım yapıp yapmadıkları da bir kıstas olarak göz önünde bulundurulmalıdır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum