Adliyede görevli icra katibini silahla vuran avukattan yüzsüz savunma

İcra memurunu vuran avukat mahkemede açtı ağzını yumdu gözünü. Sanık avukat duruşma salonunda iftiralar ve tehditler savurmaya devam etti.

Adliyede görevli icra katibini silahla vuran avukattan yüzsüz savunma
Editör: adalet.tv
17 Ekim 2023 - 11:40
Reklam
Kocaeli'de görevli icra katibini silahla vuran avukat duruşma salonunda suçtan kurtulmaya yönelik olarak icra katibini suçladı ve tehditler savurmaya devam etti.

Adliye kaynaklarından alınan bilgiye göre Kocaeli'nin İzmit ilçesinde avukat T. E. (45), icra memuru Bünyamin Alyakut'u (55) tabanca ile vurarak yaralamıştı. Sanık avukat, tutuklu olarak yargılandığı davada, mağduru yalan tanıklık yaptığı için vurduğunu öne sürerek, “Kendisini bu sebeple vurdum, ancak öldürmek istemedim. Ayaklarına doğru ateş ettim” savunmasını yaptı.

Sanığın suçtan kurtulmaya yönelik iftira dolu savunması yerini tehditlere bıraktı. Avukat mahkeme heyeti karşısında; “Ben yaptığım işin arkasındayım. ‘Pişman değilim’ ve ‘müşteki aklını başına alsın’ cümlelerini bir anlık öfkeyle söyledim” diyerek mahkeme heyetinden garip bir şekilde tahliyesini istedi.

Görevini yaptığı için silahlı saldırıya uğrayan ve mahkeme salonunda tehditlere maruz kalan icra katibinin mağduriyeti ise artarak devam ediyor.

Mahkeme heyeti, yeni tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi. Sanık avukat ise tutuklu yargılanmaya devam edecek.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum