Adalet Sen yönetimi Mısır'da ziyaretlerde bulundu

Adalet Sen yönetimi yaptıkları hizmetleri ülke sınırlarının dışına taşıdı. Ziyarete ilişkin olarak Genel Başkan Niyaz Dülger'in dikkat çeken açıklamaları haberimizde.

Adalet Sen yönetimi Mısır'da ziyaretlerde bulundu
Editör: adalet.tv
16 Şubat 2024 - 12:36 - Güncelleme: 16 Şubat 2024 - 13:07
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır'a iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ve diğer ilişkilerin geliştirilmesi noktasında yapmış olduğu ziyarete eş zamanlı olarak yapılan devet üzerine Adalet Sen Genel Başkanı Niyaz Dülger ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerince Mısır'da Adalet Bakanlığı çalışanlarına yönelik faaliyet gösteren Al Adala (GTUPC) sendikasına ziyaret gerçekleştirilmiş olup, yapılan ikili görüşmelerde; "Adalet Bakanlığı çalışanlarının refahlarının sağlanması ve buna yönelik yapılacak sendikal faaliyetlerde ortak çalışmaların yürütülmesi" hususunda mutabakat sağlanmış, bu nitelikteki faaliyetlerin uluslararası zeminde kamuoyu oluşturularak, Adalet çalışanlarının sosyal refah seviyesinde daha olumlu şartlarda çalışmasının sağlanması hususunda görüş birliğine varıldığı öğrenildi.

Ziyaret kapsamında Mısır Adalet Bakanlığı üst düzey bürokratları ile görüşmeler gerçekleştirildiği ve adliyelerde incelemelerde bulunulduğu belirtildi.

Adalet Sen Genel Başkanı Niyaz Dülger; "iki ülke arasında gerçekleştirilen bu faaliyetlerin yargı çalışanlarının geleceğine yönelik ilk uluslararası görüşme olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bundan sonra her iki ülke arasında sendika sözcüğünün tanımına uygun, siyasetten soyutlanmış faaliyetlerle birlikte önemli adımlar atılacağını" beyan etti.

Başkan Dülger ziyaret öncesinde ise şu açıklamayı yapmıştı: "Mısır’la olan ikili ilişkilerimizi güçlendirmek adına, Mısır Adalet Bakanlığı bünyesinde kurulmuş olan Al Adala (GTUPC) sendikasının davetlisi olarak bugün Genel Başkan yardımcılarımızdan oluşan heyetimiz ile birlikte Mısır’a hareket ettik. İki ülke arasında köprü olabilmek adına bu adımın ileriye taşınacağına dair inancım tamdır."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum