Adalet Bakanı: 'Hakim ve savcı, milletin hizmetinde olduğunu unutmamalıdır'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı: 'Hakim ve savcı, milletin hizmetinde olduğunu unutmamalıdır'
Editör: adalet.tv
03 Ocak 2024 - 15:49
Reklam
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç; "Hakim ve savcı, milletin hizmetinde olduğunu unutmamalıdır. Millet adına, millet için karar verdiğini her daim aklında bulundurmalıdır." ifadesini kullandı.

Bakan Tunç'un açıklamasından öne çıkanlar:

Adaletin tam anlamıyla tesisi için en gerekli şart, hukuk devleti olmaktır. Hukuk devleti, kararlarında iş ve işlemleri tamamıyla yargı denetimine tabi olan bir devlettir. Hukuk devletinin de olmazsa olmaz şartı, bağımsız ve tarafsız yargıdır. Bağımsız ve tarafsız yargı için de gerekli olan en önemli unsur insan unsurudur. İyi işleyen bir adalet sistemi için gerekli olan en önemli unsur insan unsurudur.

Sadece mevzuatın iyi olması yetmez. İyi bir mevzuat, kötü bir uygulayıcının elinde kötü bir mevzuat haline gelebilir.

Hakimlik ve savcılık mesleği, aynı zamanda hukuku uygulayarak, toplumun huzurunu amaçlayan büyük bir sorumluluğu gerektirir. Bu sorumluluğu yerine getirirken hakim ve savcı, milletin hizmetinde olduğunu da unutmamalıdır. Millet adına, millet için karar verdiğini, her daim aklında bulundurmalıdır. Her hareketinde, davranışında, kararında buna dikkat etme zorunluluğu vardır. Çünkü hakimlik ve savcılık mesleği yalnızca hukuki bilgi ve tecrübeye dayalı bir meslek değildir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum