Adalet Bakanı: 'Bugün yargımız her zamankinden daha bağımsız ve tarafsızdır'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç; "Bugün yargımız her zamankinden daha bağımsız ve tarafsızdır." dedi.

Adalet Bakanı: 'Bugün yargımız her zamankinden daha bağımsız ve tarafsızdır'
Editör: adalet.tv
28 Şubat 2024 - 16:59
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bugün Türk yargısıyla ilgili laf edenler, 'Yargı bağımsız, tarafsız değil' diyenler aslında 27 Mayısların, 12 Eylüllerin, 28 Şubatların yargısını özleyenler. Tüm açıklığıyla söyleyebiliriz ki bugün yargımız her zamankinden daha bağımsız ve tarafsızdır" dedi.

Bakan Tunç'un açıklamasından öne çıkanlar:

"Özellikle vesayetçi-darbeci anlayışının kök saldığı en önemli kurumlardan birisi de yargımızdı. Türk hukuk tarihine baktığımız zaman özellikle 60 darbesi sonrası maalesef o günkü yargı mensupları darbecilerin yanında durdu, darbe mağdurlarını idama mahkum etti. Darbecileri ise baş tacı etti ve onları korudu. Darbecilere anayasa hazırlayan anayasa hukukçularını gördük."

"Yine o günkü yargı, darbe mağdurlarını yargıladı. Yaşlarını büyüterek gençleri astılar ve darbecilerin yanında durdu, darbecilere destek verdi. 28 Şubat'a geldiğimizde Anayasa Mahkemesi Başkanı, Yargıtay Başkanı, Danıştay Başkanı, bütün yüksek mahkeme başkanları ve daire başkanlarını alıp doğru Genelkurmaya götürdüler, askerlerin karşısında hazır ola geçirttiler."

"Bugün Türk yargısıyla ilgili laf edenler, 'Yargı bağımsız, tarafsız değil' diyenler aslında o 27 Mayısların, 12 Eylüllerin, 28 Şubatların yargısını özleyenler. Tüm açıklığıyla söyleyebiliriz ki bugün yargımız her zamankinden daha bağımsız ve tarafsızdır. Darbeciden hesap sormaktadır. Bundan sonra da eğer böyle bir tehlike karşısında, böyle bir şeyi aklından geçirenlerle ilgili de zaten teyakkuzdadır. 28 Şubatları bundan sonra yaşamamak için elbette ki bu önemli günlerle hafızalarımızı tazeleyeceğiz ama bu yapısal dönüşümlerin daha kalıcı olması için de inşallah yeni, demokratik, sivil bir anayasayı, milletimize olan borcumuzu yerine getirerek inşallah sağlayacağız."

"Bütün vakıf ve dernekler hakkında kapatma davaları açıldı. O günün sözüm ona hukukçularına göre Müslüman kadının örtüneceği tek yer evleri olarak kalıyordu."

"2012'de 12 Eylül darbecileri yargılanmaya başlandı. 2013'te 28 Şubat postmodern darbecileri yargılanmaya başladı. 2016'da 15 Temmuz darbecileri yargılandı ve gerekli cezaları aldılar."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum