Adalet Bakanı: Arabuluculuk kapsamı genişletilecek

Bakan Bozdağ: “Arabuluculuk kapsamı genişletilecek, arabulucular denetlenecek” açıklamasını yaptı.

Adalet Bakanı: Arabuluculuk kapsamı genişletilecek
Editör: adalet.tv
30 Ocak 2023 - 16:54

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hukuki uyuşmazlıklarda uygulanan ara buluculuğun kapsamının genişletileceğini söyledi. Yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını belirten Bozdağ, bundan sonra ara buluculuk yapanların da denetime tabii olacağına dikkati çekti.

Bekir Bozdağ, atılacak adımlarla hukuk davalarında da kademe kademe arabuluculuğa geçeceklerini belirterek, "Adaletin vaktinde tecellisi elbette hukuk ve usulle ilgili her türlü enstrümanın doğru, vaktinde ve yerinde kullanılmasıyla mümkündür. Bunun için de biz, alternatif çözüm yöntemlerini hem arttırmayı hem de etkinleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

KAPSAM GENİŞLİYOR

Bakan Bozdağ, arabulucu ve uzlaştırmacıların tıpkı noterler gibi Adalet Bakanlığınca denetlenmesi için de çalışma yaptıklarını söyledi.

Arabulucu ve uzlaştırmacıların eğitimleriyle ilgili çalışmalar yürütüleceğini bildiren Bozdağ, "Yeni dönemde bu pozisyonları aktif hale getiren, tarafları, anlaşmaya, uzlaşmaya teşvik eden bir pozisyona onları getirmeyi planlıyoruz"dedi.

Bakan Bozdağ, uzlaşmaya yanaşmayan tarafın, yargılama sonucu haksız bulunması durumunda ödeyeceği harcın arttırılacağını ifade etti. Bozdağ, "Ortada uzlaşılacak bir iş var. Taraflar uzlaşmıyor, anlaşmıyorsa mahkeme kararı sonucunda eğer anlaşmayan taraf haksız çıkarsa o zaman onun harcı da ona göre değişecek. Amacımız tarafların iyi niyetli, samimi ve dürüst bir şekilde çalışmasını sağlamak" diye konuştu.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum