Adalet Bakanı, 27. Dönem Hakim ve Savcı Adayları Eğitim Töreni'ne katıldı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 27. Dönem Hakim ve Savcı Adayları Eğitim Töreni'ne katıldı.

Adalet Bakanı, 27. Dönem Hakim ve Savcı Adayları Eğitim Töreni'ne katıldı
Editör: adalet.tv
25 Ocak 2023 - 16:47 - Güncelleme: 25 Ocak 2023 - 16:51
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Hakim ve savcı, tarafsızlığını, bağımsızlığını, kapıları kapatarak, kapıların arkasına saklanarak, vatandaşla, avukatla görüşmeyerek temin edemez. Millete kapısını kapatan, 'ben böyle tarafsızım, bağımsızım' diye kendini avutanlarla bizim işimiz olmaz." dedi.

Bakan Bozdağ, İncek'teki CTE Eğitim Merkezi'nde düzenlenen Türkiye Adalet Akademisi 27. Dönem Adli Yargı Hakim ve Savcı Adayları Eğitim Töreni'nin açılışına katıldı. Hakim ve savcı adaylarına hitap eden Bozdağ, hakim ve savcı adaylarının birçok sınavı başarıyla geçerek bu noktaya geldiğini söyledi.

Adayların, alacakları her kararda, atacakları her adımda adalet kaygısı, adil karar verme hassasiyetinin birinci esasları olması gerektiğini belirten Bozdağ, hakimlerin görevlerinde bağımsız olduklarını, kararlarını Anayasa'ya, kanuna ve hukuka bağlı vicdan ile vereceklerini vurguladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Eğer siz Anayasa, yasalar ve hukuka bağlı olursanız rüzgar, kasırga, fırtına, kamuoyu baskısı, mahalle baskısı, ideoloji ve başka hesaplar, ön yargılar sizi vicdansızlığa sevk edemez." diye konuştu.

Genç hakim ve savcı adaylarının vicdanlarının Anayasa'ya, yasalara, hukuka bağlı olması gerektiğini ifade eden Bozdağ, "Yoksa FETÖ, PKK gibi terör örgütleriyle irtibatlı, iltisaklı, vicdanlardan hak da adalet de beklenemez. Ön yargıya bağlı vicdandan hak da adalet de beklenemez. Mahalle baskısının karşısında rüzgarın karşısındaki yaprak gibi savruluyorsanız sizin vicdanınızdan adalet çıkmaz." değerlendirmesini yaptı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum