40 Bin kişilik dev cezaevi hizmete girdi

40 Bin mahkumu barındıracak yeni cezaevi hizmete girdi. Cezaevi kapasite itibariyle dünyanın en büyük cezaevi olarak kayıtlara geçti.

40 Bin kişilik dev cezaevi hizmete girdi
Editör: adalet.tv
27 Şubat 2023 - 12:03
Reklam
Dünya'nın en büyük cezaevi El Salvador'da hizmete girdi. Ülkede suç örgütleriyle mücadele kapsamında yeni ve yüksek güvenlikli ceza infaz kurumları hizmete alınmaya başlanmıştı. Bu kapsamda hizmete alının 40 bin mahkum kapasiteli yeni cezaevi herkesi şaşırttı.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, 2000 çete üyesinden oluşan ilk grubun ülkedeki yüksek güvenlikli yeni bir cezaevine başarılı bir şekilde nakledildiğini açıkladı. O anlara ait yayınlanan görüntüler ise dünyada gündem oldu.

Alınan bilgilere göre yüksek teknoloji gözetleme sistemi ile tasarlanmış 40 bin mahkumu aynı anda barındıracak şekilde tasarlanmış hapishanenin, Amerika'nın en büyük mega hapishanesi olduğu tahmin ediliyor. Her biri 80 kişilik 32 hücresi bulunan hapishanede, kötü davranan çete üyelerinin cezalandırılması için karanlık, penceresiz 'ceza hücreleri' yer alıyor.

SUÇLULAR İÇİN ARTIK FAZLASIYLA YER VAR

Cumhurbaşkanı Nayib Bukele Twitter'dan yaptığı açıklamada "El Salvador, dünyanın en tehlikeli ülkesi olmaktan çıkıp Amerika'nın en güvenli ülkesi konumuna gelmeyi başardı. Bunu nasıl yaptık? Suçluları hapse atarak. Suçlular için yeterince yer var mı? Artık var. Burası, çete mensuplarının nüfusa daha fazla zarar veremeyecekleri yeni evleri olacak" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Hasan Canatar
    1 yıl önce
    Türkiye de böyle olsa girmeye tövbe ederler bizimkiler 3-4 yıldızlı otel konforunda çıkan ertesi gün bir daha geliyor...