17 hakim ve savcıya verilen hapis cezaları onandı

Yargıtay 'Selam Tevhid' kumpası davasında eski hakim ve savcıların hapis cezaları onandı.

 17 hakim ve savcıya verilen hapis cezaları onandı
Editör: adalet.tv
06 Mart 2024 - 15:27
FETÖ / PDY - Yargıtay Ceza Genel Kurulu, FETÖ / PDY'nin "Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas kurmasıyla ilgili, yüzlerce kişi hakkında usulsüz dinleme kararı vermekle suçlanan 17 eski hakim ve savcıya verilen 6 yıl 10 ay 15 gün ile 11 yıl 3 ay arasında değişen süreli hapis cezalarını onadığı öğrenildi.

Dosya kapsamında 55 eski hakim ve Cumhuriyet savcısının yargılandığı davaya ilişkin temyiz incelemesi böylelikle tamamlanmış oldu.

BOZMA KARARI VERİLEN SANIK

Ayrıca; Futbolda şike davasına da bakan sanık eski mahkeme hakimi Mehmet Ekinci'ye, "silahlı terör örgütüne üye olma" TCK 314/2 suçundan verilen 8 yıl 9 ay hapis cezası ise etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğine yönelik talepleri dikkate alınarak bozuldu. Dosya yerel mahkemeye gönderildi.

FİRARİ SANIKLAR HAKKINDA KARAR

Dosya kapsamında yargılamam ve yurt dışına kaçtığı değerlendirilen haklarında hala yakalama kararı bulunan firari sanıkları ile "siyasi ve askeri casusluk", "devletin gizli kalması gereken belgelerini açıklama" suçlarından haklarında dava açılan bazı sanıkların davalarının bu davadan ayrılmasına ilişkin karar da onandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum