Zabıt katibine saldıran avukata tepki geldi

Adliyede görev yapan zabıt katibine saldıran avukata tepki geldi.

Zabıt katibine saldıran avukata tepki geldi
Editör: adalet.tv
23 Aralık 2023 - 14:18
Adliyelerde görev yapan zabıt katipleri dönem dönem vatandaşların saldırısına uğruyor. Avukatların saldırısı ise yargı camiasında şaşkınlık ile karşılanıyor. Son saldırının ardından zabıt katipleri tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getirdi.

Ankara Adalet Sarayında görevli bir zabıt katibine saldıran avukat hakkında Adalet Sen yönetimi tarafından kınama mesajı yayınlandı:

"Her meslek grubuna yapılan saldırıyı şiddetle kınayan bir misyonu temsil ediyoruz. Bu ülkede hiç bir meslek grubu ne sözlü ne de fiziki şiddete maruz kalmamalıdır. 

Bu gün Ankara Adliyesi ek binası 8. Sulh Hukuk Mahkemesi personeli önce sözlü sonra da şiddeti artan bir şekilde, bir grup avukat tarafından fiziki müdahaleye maruz kalmışlardır. 

Bu menfur saldırıyı ve sorumlulularını en yüksek perdeden kınıyoruz. Yargıdaki gecikmeyi ve her olumsuzluğu yargı personeline yıkan bu anlayışı reddediyoruz. 

Türkiye Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığını bu menfur saldırı girişiminde bulunanları hukuki ve idari anlamda soruşturma yapmaya davet ediyoruz. 

Hukuk ve adalet herkes içindir. Meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtir, sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum