Zabıt katibi ve mübaşir saldırıya urğamıştı, tepkiler devam ediyor

Adliyede görevli zabıt katibi ve mübaşirin saldırıya uğradığı olaya ilişkin tepkiler sürüyor.

Zabıt katibi ve mübaşir saldırıya urğamıştı, tepkiler devam ediyor
Editör: adalet.tv
25 Kasım 2023 - 12:25
Reklam
Gaziantep 8. Asliye Ceza Mahkemesinde görevli zabıt katibi Dilara Kantarçeken ve mübaşir Uğur Pilis, mahkeme kalemine gelen avukat H.T. tarından saldırıya uğradı.

Adalet Sen'den konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklama: Gaziantep Adliyesi 8. Asliye Ceza Mahkemesinde görevli meslektaşlarımıza fiziksel ve sözlü saldırıda bulunulduğunu üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

Yargı çalışanlarına yönelik şiddetin arttığı bu dönemde söz konusu menfur saldırının bir avukat tarafından gerçekleştirilmiş olması, şiddet salgınının hangi boyutta olduğunun ve  Yargı Çalışanlarına yönelik şiddetin en acı göstergesi olmuştur. 

Saldırıyı gerçekleştiren avukatın en ağır şekilde cezalandırılması, yargı çalışanlarına karşı giderek artan şiddet olaylarının önüne geçilmesi ve bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini tüm yetkililere hatırlatmak istiyoruz.

Konu hakkında yapılan adli işlemlerin takipçisi olacağımızı beyan eder, meslektaşlarımıza ve tüm yargı camiasına geçmiş olsun  dileklerimizi iletiriz.

ADALET SEN
GENEL MERKEZ YÖNETİMİ

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum