Zabıt katibi cinayet işleyenlere nasıl ifade vereceklerini anlatmış

Adliyede görevli zabıt katibi cinayet işleyen şüphelilere nasıl ifade vermesi gerektiğini anlatmış. Zabıt katibi hakkında da hapis cezası istendi.

Zabıt katibi cinayet işleyenlere nasıl ifade vereceklerini anlatmış
Editör: adalet.tv
18 Nisan 2023 - 19:39
Muğla'nın Milas ilçesinde, çalıştığı eğlence mekanında öldürülüp, cesedi bahçedeki havuza atılan Zehra Bayır (18) cinayetiyle ilgili olarak soruşturma savcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Milas Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli zabıt katibi A. G.'nin, cinayetin ardından şüpheli şahıslara nasıl ifade verecekleri konusunda yardımcı olduğu ortaya çıktı.

ZABIT KATİBİ GÖZALTINA ALINDI

Cinayetin ortaya çıkmasının ardından polis ekipleri tarafından başlatılan soruşturma kapsamında işletmenin ortakları İ. İ. ve Ö. İ., garson Ü. K., H. K., T. K. ve Milas Adalet sarayında görev yapan katip A. G. (42) ekipler tarafından gözaltına alındı. Şüpheli şahıslardan İ. İ. ve Ö. İ. ile K. tutuklanarak kapalı ceza infaz kurumuna gönderildi.

Diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tanzim edilen iddianamede, Maktül Zehra'nın sağ kulağında darp izi, sol göz dış kısımda açılma, omuzda kesici olan yaralanma izleri, sol kol dirsek çevresinde çok sayıda darp izi, sol el orta parmakta kesi olduğu detaylarıyla belirtildi.

İSTENİLEN HAPİS CEZALARI

Sanıklar hakkında iddianamede, tutuklu yargılanan İ. İ., ağabeyi Ö. İ., 'kasten öldürme, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçlarından müebbet hapis cezası, 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan Ü. K.'a 10 yıla kadar hapis; tutuksuz sanıklar zabıt katibi A. G.'ye 15 yıla kadar hapis, H. K. ve T. K.'ye ise 5 yıla kadar hapis cezaları istendiği belirtildi.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum